Jovičić: Nastavlja se preventivno delovanje na očuvanju Srpske

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičić: Nastavlja se preventivno delovanje na očuvanju Srpske

Saradnjom na svim nivoima vlasti u Republici Srpskoj nastavlja se preventivno delovanje na očuvanju povoljnog stanja bezbednosti i sprečavanju da se dešavanja iz Federacije BiH (FBiH) prenesu u Srpsku, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Srpske Radislav Jovičić.

Nakon posete Bijeljini, Jovičić je rekao da je pokušaj solidarisanja sa učesnicima protesta u FBiH, organizovan preko društvenih mreža, u drugim regijama u Republici Srpkoj ostao bez odjeka i da nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << veliki broj pristalica.

"Pratimo situaciju i u ovom trenutku nema saznanja o mogućem dolasku nekih grupa iz FBiH i prelasku entitetske granice, a nadam se da će biti pameti i da se niko neće odlučiti za taj suludi korak", poručio je Jovičić.

On je novinarima rekao da je u stalnom kontaktu s kolegama u FBiH i ministrom bezbednosti BiH Fahrudinom Radončićem, te da MUP preduzima sve preventivne mjere.

Jovičić je naveo da je na današnjem sastanku u Bijeljini sa načelnikom Centra javne bezbednosti Borislav Grkinićem, gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i načelnicima opština Zvornik Zoranom Stevanovićem i Ugljevik Vasilijem Perićem zaključeno da građani Srpske imaju pravo na demokratske proteste, ali da oni treba da ostanu mirni i dostojanstveni.

Prema njegovim rečima, uloga MUP-a je da zaštiti pojedince i institucije i u tome ima podršku republičkih i lokalnih vlasti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.