Jovanović: Srbiji treba reforma

Izvor: B92, 29.Apr.2012, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Srbiji treba reforma

Beograd -- Predsednički kandidat koalicije "Preokret" Čedomir Jovanović rekao je da država posle izbora 6. maja mora da se reformiše.

Jovanović je kao jedan od prioriteta naveo poboljšanje sistema zdravstvene zaštite i osiguranja.

"Sistemi zdravstvenog i penzijskog osiguranja danas su najugroženiji, dok je sistem zdravstvene zaštite najistrošeniji. Kakva je sudbina zdravstvenog fonda kad svako od nas na dobrovoljnoj bazi uplaćuje nešto u tu zajedničku kasu, a mi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo zemlja s najvećom stopom nezaposlenosti", rekao je Jovanović.

Lider "Preokreta" je istakao da su zloupotrebe prisutne skoro na svakom planu u zdravstvu, ali da potencijal za promene postoji i da se može realizovati samo putem preokreta.

"Danas je vest samo lekar koji je uhapšen zbog 100 evra, a ne oni zdravstveni radnici koji spasavaju zivote. Država će se reformisati nakon ovih izbora, najpre tako sto ce rezati svoje troškove i postati efikasnija", kazao je Jovanović.

On je naveo da koalicija "Preokret" ima jasan plan redosleda poteza, u novoj vladi koji podrazumeva reformu drzave, penzijskog fonda, ali i utvrđivanje prava i obaveza i edukaciju društva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović za reformu zdravstva

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Apr.2012

Predsednički kandidat koalicije "Preokret" Čedomir Jovanović rekao je u nedelju da država posle izbora 6. maja mora da se reformiše i kao jedan od prioriteta naveo poboljšanje sistema zdravstvene zaštite i osiguranja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Jovanović: Srbiji je potrebna reforma

Izvor: Telegraf.rs, 29.Apr.2012

Predsednički kandidat koalicije "Preokret" smatra da država posle izbora mora da se reformiše

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.