Jovanović: Zdravstveni sistem je najistrošeniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2012, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Zdravstveni sistem je najistrošeniji

BEOGRAD -

Predsednički kandidat koalicije "Preokret" Čedomir Jovanović poručio je danas da država posle izbora mora da se reformiše, ocenivši da su sistemi zdravstvenog i penzijskog osiguranja najugroženiji.

Uz ocenu da je država preskupa, Jovanović je na tribini "Preokret za zdravstvo" u Beogradu rekao da će jedan od prioriteta "Preokreta" biti postavljanje sistema zdravstvene zaštite i zdravstvenog osiguranja na jake temelje, saopštila je ta koalicija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Najistrošeniji sistem je sistem zdravstvene zaštite. Kakva je sudbina zdravstvenog fonda kada svako od nas na dobrovoljnoj bazi uplaćuje nešto u tu zajedničku kasu, a zemlja smo s najvećom stopom nezaposlenosti?", naveo je lider LDP.

On smatra da je i to je jedan od razloga zbog čega je Srbija u svemu na crnim listama.

Jovanović je kazao da su zloupotrebe prisutne skoro na svakom planu u zdravstvu, ali da potencijal za promene postoji i može se, istakao je, realizovati samo putem preokreta.

"Danas je vest samo lekar koji je uhapšen zbog 100 evra, a ne oni zdravstveni radnici koji spasavaju živote", dodao je predsednički kandidat "Preokreta", naglasivši da država nakon izbora mora biti mnogo efikasnija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.