Jovanović (DSS): Vučićeva izjava na tv Prva o Kosovu jeftina dramatizacija i zastrašivanje ...

Izvor: Beta, 23.Feb.2020, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović (DSS): Vučićeva izjava na tv Prva o Kosovu jeftina dramatizacija i zastrašivanje ...

Član predsedništva pokreta Metla i predsednik DSS Miloš Jovanović izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o rešavanju pitanja Kosova i Metohije na tv Prva ovaj problem nepotrebno i štetno dramatizovao, iznevši predvidjanje da će Srbija uskoro biti izložena ultimatumu da prizna nezavisnost Kosova pod ratnom pretnjom.Istakavši da neprihvatljivo rešenje pitanja Kosova neće dobiti njegovu podršku, a da su 1914. i 1999. godine učinjene po njemu sudbinske greške, Vučić je rekao da će odluku da prepusti narodu na referendumu, a za Jovanovića dve činjenice jasno ukazuju na nerealnost ovih dramatičnih najava."Niti se današnja pozicija Srbije i odnos snaga u svetu može porediti sa stanjem 1914. i 1999. godine, niti može da se prepusti narodu odlučivanje o pitanju priznanja secesije Kosova i Metohije. Referendum u kome predsednik Srbije vidi rešenje za beg od sopstvene predsedničke odgovornosti ne može da sadrži pitanje koje nije u skladu sa Ustavom, a ono koje predstavlja izjašnjavanje o priznanju nezavisnosti Kosova to sigurno ne bi bilo. Jednom rečju, niti će biti ultimatuma pod pretnjom rata, niti o secesiji Kosova može da se odlučuje ne referendumu", saopštio je Jovanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Jovanović: Vučićeva izjava o Kosovu jeftina dramatizacija i zastrašivanje građna

Izvor: Danas, 23.Feb.2020

Član predsedništva pokreta Metla i predsednik DSS Miloš Jovanović izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o rešavanju pitanja Kosova i Metohije na tv Prva ovaj problem nepotrebno i štetno dramatizovao, iznevši predviđanje da će Srbija uskoro biti izložena ultimatumu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.