Jovanović DSS: Vlast da omogući postizanje konsenzusa o ključnim državnim pitanjima

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Maj.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović DSS: Vlast da omogući postizanje konsenzusa o ključnim državnim pitanjima

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović pozvao je danas predstavnike vlasti da omoguće postizanje društvenog konsenzusa o najvažnijim državnim pitanjima i da naprave kako je rekao, "prvi korak ka vraćanju atmosfere pristojnosti i normalnosti u srpsko društvo".

Jovanović je na sednici Glavnog odbora DSS-a u Beogradu rekao da vlast treba da otvori dijalog o rešavanju kosovskog pitanja, odnosu Srbije sa EU, izbornom sistemu, kao i o pitanju medijskih sloboda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Politiku dva jarca na brvnu treba da zameni politika dijaloga vlasti i opozicije. Pozivam vlast da napravi i prvi i drugi korak, jer je najodgovornija za vraćanje atmosfere pristojnosti i normalnosti u srpsko društvo", naveo je lider DSS-a.

Jovanović je ocenio da je politika razgraničenja doživela propast i dodao da razgovore o konačnom statusu Kosova ne treba prihvatiti van okvira Ustava Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

"Svako drugo rešenje bilo bi čin veleizdaje i pogubno po budućnost Srbije. DSS je bio u pravu kada je isticao da je ostavljanje pitanja konačnog statusa Kosova i Metohije u stanju mirovanja u interesu zemlje", dodao je Jovanović.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u Srbiji, predsednik DSS je ocenio da je potrebno započeti reindustrijalizaciju zemlje i zaštititi domaću privredu, i dodao da se nijedna država nije razvila tako što se isključivo oslonila na strane investicije.

On je dodao da Srbiju ništa ne sprečava da "sredi svoje dvorište" i ocenio da ni pitanje Kosova ni put ka EU "nisu prepreka za sređivanje Srbije", što bi kako je naveo, značilo definisanje ozbiljne strategije industrijalizacije, promenu izbornog sistema i borbu protiv korupcije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.