Josipović pozvao građane da ne pokvare komemoraciju

Izvor: Blic, 21.Okt.2013, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović pozvao građane da ne pokvare komemoraciju

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović pozvao je danas građane koji se protive politici Vlade Hrvatske i gradonačelniku Vukovara Željku Sabu da ne pokvare komemoraciju koja će biti održana 18. novembra, na Dan sećanja na žrtve Vukovara 1991. godine. “

Neka dva ili jedan dan kasnije dodju i demonstriraju, neka bacaju paradajze, neka viču, ali nemojte pokvariti komemoraciju”, rekao je Josipović za hrvatski Media servis, preneli su mediji.

Zagrebačkom "Jutarnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << listu" Josipović je ranije danas rekao da je Kolona sećanja bila uvek dostojanstvena i da nikada nije bila politizovana i da nije bilo neprimerenih napada na srpsku manjinu.

- Odluči li je neko ove ili neke od idućih godina politizovati, po bilo kom kriterijumu, prema Srbima, prema vladi ili političkim strankama, napraviće veliku štetu, pa, rekao bih, i zločin” - rekao je Josipović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.