Još nije otkriven uzrok pada mađarskog vojnog helikoptera u Hrvatskoj

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 12:42

Još nije otkriven uzrok pada mađarskog vojnog helikoptera u Hrvatskoj

Zagreb -- Uviđaj na mestu nesreće mađarskog helikoptera kod Drniša u kojoj su poginule tri osobe još je u toku i zasad se ne zna uzrok pada.

Olupina i komadi pronađeni na tom području biće prikupljeni i zatim prevezeni u Mađarsku na dalju analizu, saopštilo je danas mađarsko Ministarstvo odbrane.

"Uviđaj na licu mesta još je u toku i provode ga zajedno hrvatske i mađarske vlasti. Olupina i svi komadi pronađeni na tom području biće prikupljeni, a zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prevezeni u Mađarsku na dalju analizu", navodi se u saopštenju, prenosi Hina.

Mađarski helikopter Airbus H145M bio je na obuci u Hrvatskoj, a srušio se u sredu oko 12 sati u blizini Drniša, kod Pakovog Sela, na povratku sa zadatka na matični aerodrom u Zemuniku Donjem. U padu helikoptera poginula su tri člana posade.

"Posmrtni ostaci mađarskih vojnika biće prevezeni u Split", navodi se u saopštenju mađarskog Ministarstva koje zahvaljuje hrvatskoj vojsci i partnerskim organizacijama na pomoći u području traganja i spašavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uzroci pada mađarskog vojnog helikoptera u Hrvatskoj još nije utvrđen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2023

Uviđaj na mestu nesreće mađarskog helikoptera kod Drniša u kojoj su poginule tri osobe još je u toku i zasad se ne zna uzrok pada, a olupina i komadi pronađeni na tom području biće prikupljeni i zatim prevezeni u Mađarsku na dalju analizu, saopštilo je danas mađarsko Ministarstvo odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.