Još jedna letelica oborena u Crvenom Moru: Britanci munjevito reagovali

Izvor: B92, 16.Dec.2023, 15:01

Još jedna letelica oborena u Crvenom Moru: Britanci munjevito reagovali

Britanski vojni brod HMS Dajmond oborio je danas dron za koji se sumnja da je ciljao komercijalni brod u Crvenom moru.

Ovo je objavio ministar odbrane Velike Britanije Grent Šeps na platformi X.

"HMS Dajmond je danas oborio dron za koji se sumnja da je ciljao trgovački brod u Crvenom moru. Ispaljena je jedna raketa tipa morska zmija i meta je uspešno uništena", saopštio je Šeps.

Britanski ministar odbrane dodao je da su napadi na brodove pretnja međunarodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trgovini i pomorskoj bezbednosti u Crvenom moru i da je Velika Britanija posvećena odbijanju ovakvih napada kako bi zaštitila slobodni tok globalne trgovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RAKETE IZNAD CRVENOG MORA Britanija i Egipat oborili dronove, sumnja se da je na meti bio komercijalni brod

Izvor: Blic, 16.Dec.2023

Britanski vojni brod HMS Dajmond oborio je danas dron za koji se sumnja da je ciljao komercijalni brod u Crvenom moru, objavio je ministar odbrane Velike Britanije Grent Šeps na platformi X.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.