Još jedan veliki uspeh učenika Gimnazije „Svetozar Marković“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 20.Jul.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan veliki uspeh učenika Gimnazije „Svetozar Marković“ (VIDEO)

Četvorica mladih programera iz Srbije osvojila su tri medalje na upravo održanoj 26. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Tajpeju na Tajvanu, saopštio je vođa ekipe Srbije Nikola Milosavljević. Nišlija Marko Stanković osvojio je srebro, a njegov školski drug iz Gimnazije „Svetozar Marković“ Ivan Stošić bronzanu medalju.
Srpski programeri osvojili su dve srebrne i jednu bronzanu medalju, a na ovogodišnjem takmičenju na Tajvanu učestvovalo je 311 takmičara iz 82 zemlje.
Kao i na matematičkoj olimpijadi u Kejptaunu, i na informatičkoj najuspešniji predstavnici Srbije bili su učenici iz Niša i  to opet iz Gimnazije „Svetozar Marković“.
Marko Stanković, učenik Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu i Dimitrije Erdeljan, đak novosadske Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ osvojili su srebrne medalje.
Ivan Stošić, učenik gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu okitio se bronzanim odlicjem.
Našu zemlju predstavljao je i Andrej Ivašković, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, kome je, nedostajalo samo pet poena do bronzane medalje.
Ekipa Srbije za ovo takmičenje odabrana je posle niza takmičenja koje uključuju kvalifikacije, okružno takmičenje, državno takmičenje i Srpsku informatičku olimpijadu. Završne pripreme u trajanju od sedam dana održane su u Istraživačkoj stanici Petnica. Troškove puta na Međunarodnu informatičku olimpijadu pokrilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladi fizičari doneli medalje sa Međunarodne olimpijade

Izvor: Blic, 21.Jul.2014, 00:24

Petočlana ekipa učenika iz beogradske Matematičke gimnazije, Trineste beogradske gimnazije i Prve kragujevačke gimnazije osvojila je jednu srebrnu i tri bronzane medalje na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, koja je danas završena u Astani u Kazahstanu...Kako se navodi u saopštenju Matematičke...

Nastavak na Blic...

Programeri iz Niša u ekipi koja je osvojila tri medalje na Tajvanu

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Jul.2014

Četvorica mladih programera iz Srbije osvojila su tri medalje na upravo održanoj 26. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Tajpeju na Tajvanu, saopštio je vođa ekipe Srbije Nikola Milosavljević.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Tri medalje za predstavnike Srbije na takmičenju u Tajvanu

Izvor: Blic, 21.Jul.2014

Beograd - Predstavnici Srbije osvojili su dve srebrne i jednu bronzanu medalju na 26. Međunarodnoj olimpijadi iz informatike održanoj na Tajvanu, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete...Srebrne medalje osvojili su takmičari Dimitrije Erdeljan i Marko..Stanković, bronzanu Ivan Stošić...Takmičenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.