Još 4 dana do kraja prijave za 100 evra, danas nastavak isplate

Izvor: VOA, 01.Jun.2020, 12:05

Još 4 dana do kraja prijave za 100 evra, danas nastavak isplate

Danas će biti nastavljena isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra na račune još 1,35 miliona građana Srbije, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Prema Vučićevoj najavi, tokom dana bi trebalo da krene i isplata minimalca iz paketa za pomoć privredi. Rok za građane da se prijave za pomoć od 100 evra je do petka, 5. juna. Mogu da se prijave preko portala Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs ili putem kontakt - centra na broj telefona 0800 101 100. Isplata jednokratne novčane pomoći počela je 25. maja, dok su je penzioneri i primaoci socijalne pomoći dobili nekoliko dana ranije. Ministar finansija Siniša Mali rekao je tada da se za pomoć prijavilo oko četiri miliona ljudi. Ekonomski stručnjaci su upozorili da se država, kako bi građanima isplatila pomoć od 100 evra, dodatno zadužila na međunarodnom finansijskom tržištu sa visokim kamatama, te da će građani Srbije postepeno vraćati i više od tih 100 evra koje su dobili.  Javni dug Srbije veći za 370 miliona evra Javni dug Srbije za period januar-mart 2020. godine uvećan je 370 miliona evra u odnosu na kraj 2019. i to na iznos od 24,7 milijardi evra, što je 52,8 brutonacionalnog prihoda, pokazuju podaci Parlamentarne budžetske kancelarije o analizi javnog duga, prenosi Fonet. To povećanje odnosi se na period pre izbijanja pandemije korona virusa i ekonomskog paketa Vlade Srbije od 5,1 milijardi evra za suzbijanje negativnih ekonomsih posledica korona krize. Direktni dug Srbije nastao zaduživanjem, na kraju marta 2020. godine iznosio je 22,8 milijardi evra i u odnosu na kraj 2019. povećao se za oko 380 miliona evra, odnosno za oko 264 miliona evra, ukoliko se izuzme nepovoljan uticaj deviznih kurseva. 

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DANAS IMATE NAJVEĆU ŠANSU DA DOBIJETE 100 EVRA Država uplaćuje pare na račune 18 banaka

Izvor: Blic, 01.Jun.2020

Danas će država uplatiti novčanu pomoć građanima na račune najvećeg broja banaka od 25. maja, kada je i počela isplata po 100 evra. Kako su za "Blic Biznis" potvrdili u Ministarstvu finansija, novac će tokom dana biti uplaćivan na račune 18 banaka od ukupno 26, koliko ih posluje u Srbiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.