');
Blic Biznis Vesti

DANAS IMATE NAJVEĆU ŠANSU DA DOBIJETE 100 EVRA Država uplaćuje pare na račune 18 banaka

Danas će država uplatiti novčanu pomoć građanima na račune najvećeg broja banaka od 25. maja, kada je i počela isplata po 100 evra. Kako su za "Blic Biznis" potvrdili u Ministarstvu finansija, novac će tokom dana biti uplaćivan na račune 18 banaka od ukupno 26, koliko ih posluje u Srbiji.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
100 evra evri novac Foto: shutterstock
100 evra evri novac

Za razliku od prethodnih dana, kada je država uplaćivala novac na oko pola miliona računa dnevno, danas će uplate ići intenzivnije i na račune više banaka. Po tačno 11. 759 dinara danas će dobiti 1,35 miliona građana.

Svi koji su se prijavili i koji imaju pravo na pomoć, pomoć od 100 evra dobiće najkasnije do 7. juna kada je i poslednji dan za isplatu.

Pravo na 100 evra ima 5,5 miliona građana
Foto: V. Živojinović / RAS Srbija
Pravo na 100 evra ima 5,5 miliona građana

Kako su nam rekli u resornom ministarstvu do jutros se za novčanu pomoć prijavilo tačno 4.221.900 građana. Prema prvobitnim zvaničnim najavama pravo na isplatu 100 evra ima oko 5,5 miliona ljudi.

Iz Ministarstva finansija su poručili da građani nemaju razloga za brigu, jer će svi koji su ispunili uslove dobiti novac od države. Kako su pojasnili, redosled isplate ne zavisi od datuma prijave, već prava za trezor svakoga dana isplaćuje sredstva određenom broju banaka, za određeni broj njihovih klijenata.

Novac stoji na računu dok ga vlasnik ne podigne. Praktično, rok za podizanje novca ne postoji i država ne može da ga povuče.

Pročitajte još

Kako se prijaviti

Građani prilikom prijave ostavljaju svoj jedinstveni matični broj (JMBG), broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun, na koji će im biti uplaćeno 100 evra, a prijavljivanje i onlajn i telefonom je vrlo jednostavno i traje manje od minuta.

Kako proveriti da li je prijava u redu

Ako pri proveri statusa prijave za 100 evra građanin dobije poruku da je sve u redu sa prijavom, to znači da su uneti podaci prošli neophodne validacije i da fizičko lice zadovoljava uslove.

Građani koji nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun lako mogu da provere da li je sve u redu. Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija "Provera statusa prijave". Kada upišete svoje podatke, JMBG i broj lične karte, dobićete obaveštenje da li vas novac očekuje ili ne.