Joci oslobođen u slučaju Pukanić

Izvor: Glas javnosti, 29.Dec.2012, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joci oslobođen u slučaju Pukanić

BEOGRAD - Specijalni sud u Beograd ukinuo je pritvor Sretenu Jociću poznatijem kao Joca Amsterdamu predmetu "Pukanić", ali on neće biti pušten na slobodu već će biti upućen na izdržavanje kazne zatvora na koju je osuđen zbog podsterkavanja na ubistvo Gorana Marjanovića.

Jocić je uhapšen 27. sprila 2009. godine zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu, koja je izvršila atentat na hrvatskog novinara i vlasnika lista "Nacional" Ivu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Pukanića i njegovog saradnika Niku Franića23. oktobra 2008. godine u Zagrebu.

Jocić se do tada nalazi u Okružnom zatvoru u Beogradu, gde je proveo više od tri i po godine.

Jocićev branilac Veljko Delibašić kaže da je zadovoljan odlukom suda, mada "s obzirom na to da je nevin, misli da je takvu takvu odluku trebalo da donese znatno ranije".

Jociću je u toku suđenje za ubistvo Pukanića pred Specijanim sudom u Beogradu, a zajedno sa njim na optuženičkoj klupi, kao pripadnici beogradskog dela njegove grupe, nalaze se i Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović.

Jocić će biti upućen na izdržavanje kazne najverovatnije u zatvor u Sremskoj Mitrovici, po presudi kojom je osuđen na 15 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo Marjanovića zvanog Goksi bombaš u julu 1995. godine.

Njemu je, međutim, primenom amnestije ta kazna umanjena za 25 odsto, pa bi u zatvoru trebalo da provede još minimum 11 godina.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.