Jezik budućnosti: Kineski u svim švedskim školama

Izvor: AlternativneVesti.com, 06.Jul.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jezik budućnosti: Kineski u svim švedskim školama

U roku od deset godina sve švedske osnovne škole treba da ponude učenje kineskog jezika, izjavio je danas ministar obrazovanja Jan Bjorklund, insistirajući da je to potrebno kako bi se unapredila konkurentnost.
„Želim da vidim da Švedska postane prva zemlja u Evropi koja će uvesti kineski kao strani jezik u svim osnovnim i srednjim školama”, rekao je Bjorklund koji predvodi Partiju progresa, mlađeg člana centro-desne vladajuće koalicije.
Omogućiti švedskim đacima da >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << uče kineski je od vitalnog značaja za jačanje švedske konkurentnosti, rekao je ministar obrazovanja finansijskom listu Dagens industri, a preneo AFP.
„Ne govore svi u poslovnom svetu engleski. Visoko stručne aktivnosti napuštaju Evropu i sele se u Kinu. Kineski će biti sve važniji, s ekonomske tačke gledišta, od francuskog i španskog”, rekao je ministar.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.