Jesen NEĆE biti laka, ali ČVRSTO držimo svoje pozicije: Predsednik Vučić o NAREDNIM POTEZIMA po pitanju Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jesen NEĆE biti laka, ali ČVRSTO držimo svoje pozicije: Predsednik Vučić o NAREDNIM POTEZIMA po pitanju Kosova

Svaki razgovor sa predstavnicima najmoćnije sile sveta veoma značajan.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, govoreći o nedavnoj poseti SAD-u, da ne može da tumači ili govori o značaju svojih poseta, ali da je svaki razgovor sa predstavnicima najmoćnije sile sveta veoma značajan, posebno kada je to razgovor o stvari oko kojih nismo saglasni.

- To za nas nisu lake, jednostavne stvari, tu će biti problema - rekao je Vučić koji je u SAD imao niz sastanaka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na temu Kosova i Metohije.

- Mi ćemo da se borimo u teškim uslovima, neće biti lako, videćemo kako će sve da izgleda. Svakako da ne očekujemo lake dane, ni laku jesen, ni jednostavnu zimu za nas - istakao je predsednik Srbije.

- A, da očekujemo da nam teku med i mleko, da vam govorim kako sam fantastičan posao napravio tako što sam promenio njihovo mišljenje...Mnogo smo mi mali da bismo menjali mišljenje velikih - podvukao je Vučić.

On je dodao da je odnos BDP-a Amerike i Srbije 515 prema 1, odnosno da, gledamo po ekonomskoj snazi SAD "ima 515 Srbija".

- Pustite da neko ko je dovoljno racionalan, a verujem da smo dovoljno racionalni i pametni, da bez obzira na taj podatak, čvrsto držimo svoje pozicije, ali dobro znamo na koji način da razgovaramo sa onima koji su snažniji od nas - rekao je Vučić.

Dodao je da se, nažalost, ponekad oseća usamljen, jer svi drugi peru ruke, iako su itekako učestvovali u pravljenju problema.

- A, sada se svi prave nevešti, otprilike važi - sam sada rešavaj, kako znaš i umeš, i šta god i kako god da rešis mi ćemo da napadamo, iako sami nismo bili u stanju bilo šta da rešimio pozitivno i povoljno za srpski narod - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.