Jerkov: Novoj Vladi nije ništa važno osim vlasti

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: Novoj Vladi nije ništa važno osim vlasti

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je danas da LSV ne može podržati novu Vladu Srbije jer ona pokazuje da nema ideje i da joj ništa neće biti važno osim vlasti.

Jerkov je u Skupštini Srbije novinarima rekla da se LSV ne slaže sa sastavom nove Vlade, ni sa načinom na koji će ona biti formirana i funkcionisati, niti sa odnosima koji će njenim formiranjem nastati u državi.

- Sve što je do sada urađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na civilnoj kontroli vlasti, biće poništeno jer će jedan državni funkcioner biti zamenik premijera, ministar odbrane i imati nadzor nad službama bezbednosti - rekla je ona.

Ona je dodala da LSV smatra da je to izuzetno opasno. Jerkov je rekla da se LSV ne slaže sa sastavom nove Vlade jer su ukinuta neka važna ministarstva, a neka duplirana - imaju iste ili slične nadležnosti.

- Svaka stranka će imati svoje ministarstvo za puteve, a to će građane da košta - rekla je Jerkov i dodala da su predstavnici stranaka koji čine novu Vladu bili dužni da pre izbora gradjanima kažu da će formirati postizbornu koaliciju.

Ona je rekla da LSV smatra da Vlada neće biti dobronamerna prema gradjanima Vojvodine jer je čine stranke koje su, kako je rekla, "Vojvodinu ukidale".

- Sumnjamo da će se Vlada u kojoj sede predstavnici Nove Srbije i Pokreta snaga Srbije, boriti protiv korupcije, da će Aleksandar Vulin doneti nešto novo u politici i da će Aleksandar Vučić doneti slobodu medijima - rekla je ona.

Jerkov je ponovila da vladajuća većina u Novom Sadu nije dobila naznake Socijalističke partije Srbije (SPS) da bi u tom gradu moglo doći do promene vlasti.

- U slučaju da SPS odluči da napusti vlast u Novom Sadu, druga vladajuća koalicija ne bi mogla biti formirana bez kupovine odbornika. A verujem da SPS, kao ozbiljna stranka, to neće dozvoliti - rekla je Jerkov.

Ona je kazala da ne veruje da će doći do promene vlasti u Novom Sadu jer su Demokratska stranka i LSV u tom gradu dobili ogromnu podršku gradjana i veliki broj mandata. Ali, kako je rekla, talas promene vlast već je počeo u Pančevu, Zrenjaninu i drugim mestima Vojvodine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Jerkov: Bez naznaka o promeni vlasti u Novom Sadu

Izvor: Novine novosadske, 26.Jul.2012

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da nisu dobili nikakve naznake od SPS-a da bi moglo doći do promene vlasti u Novom Sadu, dodajući da eventualno formiranje nove lokalne koalicije ne bi bilo moguće bez prelaska ili kupovine odbornika.. Jerkov je novinarima...

Nastavak na Novine novosadske...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.