Jeremić isključen iz DS

Izvor: Mondo, 14.Feb.2013, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić isključen iz DS

IIzvršni odbor Demokratske stranke je na današnjoj sednici doneo odluku o isključenju Vuka Jeremića iz Demokratske stranke zbog nepoštovanja odluke Glavnog odbora DS i kršenja Statuta stranke, saopštio DS.

U Demokratskoj stranci su razmena mišljenja i argumenata uvek dobrodošli a nakon što organi stranke donesu odluku, ona je obavezujuća za sve članove stranke, bez izuzetaka, saopšteno je u DS.

Iako se u saopštenju to ne spominje, izvesno je da je žalba >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Dušana Petrovića odbijena, tako da ni on više nije član Demokratske stranke.

Sednica je počela oko 17 sati, a posle dva sata "većanja" članovi IO nisu bili spremni da novinarima potvrde ili demantuju Jeremićevu smenu, već su novinare upućivali na saopštenje.

Nezvanično, jedan broj odbora u Srbiji obavešten je pre dva dana da Izvršni odbor sigurno neće doneti odluku o isključivanju Jeremića iz stranke.

Kako se saznaje Jeremić dosad nije uputio nikakav odgovor na zahtev DS da vrati poslanički mandat, kako je to zatraženo odlukom Glavnog odbora DS.

Jeremić je ranije rekao da ne želi da vrati mandat jer bi to bilo u suprotnosti sa Ustavom i zakonom koji poslanika, a ne stranku, tretira kao vlasnika mandata.

I dok se u sedištu DS odlučuje o njegovoj "sudbini" Jeremić se bavi poslovima u UN, a na Twitteru se oglasio oko 21:30 ali ne povodom isključenja iz stranke, već da bi objavio fotografiju sa brifinga država članica o rezultatima gensekove Radne grupe za održivi razvoj.

(MONDO, foto: Dragan Stanković, Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Isključen i Jeremić

Izvor: Večernje novosti, 14.Feb.2013

IZVRŠNI odbor DS doneo je u četvrtak odluku da iz stranke isključi Vuka Jeremića. Bivši šef diplomatije na ovu odluku može da se žali Statutarnoj komisiji koja je ranije u četvrtak odbila primedbu Dušana Petrovića, čime je on i zvanično ostao bez knjižice. Obojica su se našla u nemilosti...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.