Jeremić: SAD nisu za bojkot institucija i izbora

Izvor: RTS, 24.Feb.2019, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: SAD nisu za bojkot institucija i izbora

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić rekao je da će sledeće nedelje otputovati u SAD kako bi američkoj administraciji "pojasnio stav Saveza o stanju u Srbiji", jer kako je primetio, Amerika ne podržava bojkot institucija u našoj zemlji, kao ni bojkot eventualnih redovnih ili prevremenih izbora, što je Savez najavio da će učiniti.
Jeremić je rekao da su u Savezu razgovorali sa američkom administracijom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pre polaska na ovaj put, i da im je jasno stavljeno do znanja da Amerika svoj stav o Kosovu neće menjati.

Dodaje da je druga stvar koja im je predočena da Amerika ne podržava bojkot kako aktuelnih institucija, tako ni eventualnih budućih preveremenih ili redovnih izbora.
"To su dve teške tačke za Savez za Srbiju, s obzirom na to da je pozicija Saveza po ta dva pitanja potpuno suprotna stavovima američke administracije", kaže Jeremić.
Kaže da "Amerika računa na Vučića" i da to, kako kaže, pokazuju dva pisma Donalda Trampa predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, zato što, prema njegovim rečima, očekuje da Beograd i Priština okončaju pregovore o budućem i konačnom statusu Kosova i Metohije.
Objašnjava i da je trebalo da predvodi delegaciju Saveza, ali je, kaže, došlo "do određenih promena", tako da će u Vašington ići sam.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jeremić: SAD nisu za bojkot institucija, niti izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2019

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić rekao je danas da će sledeće nedelje otputovati u SAD kako bi američkoj administraciji "pojasnio stav Saveza o stanju u Srbiji", jer kako je primetio, Amerika ne podržava bojkot institucija u Srbiji, kao ni bojkot eventualnih redovnih ili prevremenih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.