Jeremić: Glas svih treba da se čuje

Izvor: B92, 22.Feb.2012, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Glas svih treba da se čuje

Beograd -- Vuk Jeremić se nada da će se u dijalogu naći rešenje za predstavljanje Prištine, iako postoje ograničenja, koja treba uzeti u obzir.

"Pozicija Beograda po pitanju učešća Prištine na regionalnim skupovima je takva da ne želimo da bilo čiji glas ne bude saslušan kao deo regionalne debate. Naravno, postoje politička ograničenja, ustavna i međunarodno-pravna, od Rezolucije 1244 pa nadalje, koja predstavljaju element u svemu tome", objasnio je on.

"Nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nismo želeli da udaljimo bilo koga od prilike da učestvuje u regionalnoj saradnji. Na civilizovan i uređeni način se ovog trenutka diskutuje u Briselu u okviru dijaloga. Očekujem da će to biti slučaj i u budućnosti i da ćemo naći rešenja za tako nešto", poručio je šef srpske diplomatije.

Upitan da prokomentariše kritike koje se često čuju na račun Srba koji učestvuju u kosovskoj vladi, Jeremić je kazao da, prema njegovom ličnom mišljenju, „Srbi koji učestvuju u vladi Hašima Tačija nemaju veći kredibilitet od Albanaca koji su učestvovali u vladi Slobodana Miloševića".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JEREMIĆ: GLAS PRIŠTINE SAMO PO REZOLUCIJI 1244

Izvor: Kurir, 22.Feb.2012

Pitanje regionalne saradnje i učešća Prištine je jedna do tema koja nas preokupira, i to je sastavni deo procesa dijaloga Beograda i Prištine, kazao šef diplomatije..BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da je stav Beograda da glas svih treba da se čuje u regionalnoj...

Nastavak na Kurir...

Brisel, čekajući dogovor

Izvor: RTS, 22.Feb.2012

Razgovori u okviru tekuće runde dijaloga Beograda i Prištine završeni za večeras i biće nastavljeni sutra. Nije ostalo previše nesuglasica i razlika, ali uvek su najteži koraci na kraju, rekao Borislav Stefanović. U Prištini burne reakcije na ideju o fusnotama. ..Za večeras su završeni razgovori...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.