Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Feb.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelen: Fed još neće podizati kamatnu stopu

Šefica američke centralne banke Dženet Jelen izjavila je da će Federalne rezerve biti "strpljive" u odlučivanju kada da povećaju kamatnu stopu zato što je i dalje previše nezaposlenih Amerikanaca, plate sporo rastu, dok je inflacija ispod ciljane.

Jelen je rekla da to što Federalne rezerve nastavljaju da koriste reč "strpljivo" znači da kamata neće biti podizana na makar sledeća dva sastanka.

Američka centralna banka Federalne rezerve, referentu kamatnu stopu drži >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << blizu nule od 2008. godine.

Čak i kada Federalne rezerve promene formulaciju, rekla je Jelen, to ne znači da će odmah biti promenjene monetarna politika, već da će centralna banka početi da razmatra podizanje kamata "od sastanka do sastanka".

Izlaganje Jelen u Kongresu podržalo je mišljenja da do podizanja kamata neće doći pre juna ili i kasnije tokom godine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fed neće povećavati kamatnu stopu

Izvor: Capital.ba, 25.Feb.2015, 10:46

VAŠINGTON, Šefica američkih Federalnih rezervi Janet Yellen izjavila je da će Fed biti „strpljiv“ u odlučivanju kada da poveća kamatnu stopu zato što je i dalje previše nezaposlenih Amerikanaca, plate sporo rastu, dok je inflacija ispod ciljane. Yellen je rekla da to što Federalne rezerve...

Nastavak na Capital.ba...

Yellen: Fed još neće podizati kamatnu stopu

Izvor: GdeInvestirati.com, 25.Feb.2015

WASHINGTON - Šefica američke centralne banke Janet Yellen izjavila je da će Federalne rezerve biti "strpljive" u odlučivanju kada da povećaju kamatnu stopu zato što je i dalje previše nezaposlenih Amerikanaca, plate sporo rastu, dok je inflacija ispod ciljane...Yellen je rekla da to što Federalne...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.