Yellen: Fed još neće podizati kamatnu stopu

Izvor: GdeInvestirati.com, 25.Feb.2015, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yellen: Fed još neće podizati kamatnu stopu

WASHINGTON - Šefica američke centralne banke Janet Yellen izjavila je da će Federalne rezerve biti "strpljive" u odlučivanju kada da povećaju kamatnu stopu zato što je i dalje previše nezaposlenih Amerikanaca, plate sporo rastu, dok je inflacija ispod ciljane.

Yellen je rekla da to što Federalne rezerve nastavljaju da koriste reč "strpljivo" znači da kamata neće biti podizana na makar sledeća dva sastanka.

Američka centralna banka >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << Federalne rezerve, referentu kamatnu stopu drži blizu nule od 2008. godine.

Čak i kada Federalne rezerve promene formulaciju, rekla je Jelen, to ne znači da će odmah biti promenjene monetarna politika, već da će centralna banka početi da razmatra podizanje kamata "od sastanka do sastanka".

Izlaganje Yellen u Kongresu podržalo je mišljenja da do podizanja kamata neće doći pre juna ili i kasnije tokom godine.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.