Jedan od tri odbegla leoparda iz zoološkog vrta u Kini još na slobodi  (VIDEO)

Izvor: Beta, 10.Maj.2021, 10:38

Jedan od tri odbegla leoparda iz zoološkog vrta u Kini još na slobodi (VIDEO)

Vlasti u istočnoj Kini i dalje tragaju za jednim od tri leoparda koji su pobegli iz safari parka, saopštili su danas lokalni zvaničnici, dok se park suočava sa kritikama jer je skoro nedelju krio da su životinje pobegle.Meštani su još 1. maja primetili da su tri leoparda pobegla iz safari parka u Hangdžou, preneo je državni list Global tajms, medjutim park je tek u subotu upozorio javnost da su životinje nestale.Dva leoparda su već uhvaćena i zdravi su, naveli su zvaničnici.Nejasno je kako su leopardi uspeli da pobegnu.Potraga za trećom odbeglom životinjom počela je sinoć uz pomoć dronova i lovačkih pasa, navela je u saopštenju lokalna vlast Hangdžoua na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Vičet.Leopard je snimljen dronom juče ujutru ali je pobegao kada su ljudi pokušali da mu se približe, navodi Global tajms.Safari park trpi kritike jer je nije odmah objavio informaciju o bekstvu životinja dovodeći tako u opasnost ljudske živote, posebno što su leopardi sve vreme šetali slobodno okolo u vreme petodnevnih prvomajskih praznika kada je grad bio prepun turista.Hangdžou je jedan od najpopularnijih turističkih destinacija u Kini, poznat po plantažama čaja i živopisnom jezeru.Safari park je privremeno zatvoren dok se razmatra pitanje njegove bezbednosti i upravljanja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PANIKA U KINI: Leopardi pobegli iz safari parka, za jednim se još traga

Izvor: Kurir, 10.Maj.2021

Vlasti u istočnoj Kini i dalje tragaju za jednim od tri leoparda koji su pobegli iz safari parka, saopštili su danas lokalni zvaničnici, dok se park suočava sa kritikama jer je skoro nedelju krio da su životinje pobegle.

Nastavak na Kurir...

Kina, životinje: Sedam i kusur dana dana potrage za „ničijim“ leopardom

Izvor: Danas, 10.Maj.2021

ReutersTri leoparda su pobegla iz safari parka i nekoliko puta su se susreli sa meštanima Hangdžoa, grada na istoku Kine Kineski zvaničnici više od sedam dana traže leoparda koji je pobegao iz parka prirode u Hangdžou, gradu na istoku zemlje. Reč je o jednom od tri leoparda koji su pobegli iz...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.