Jedan od pet miliona: Podrška uzbunjivačima, poruke i na vratima RTS-a

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2019, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od pet miliona: Podrška uzbunjivačima, poruke i na vratima RTS-a

Na protestu u organizaciji Jedan od pet miliona večeras je poslata poruka solidarnosti i pročitano pismo radniku Krušika Aleksandru Obradoviću koje će mu biti predato sa potpisima okupljenih i uz obećanje da će iz kućnog pritvora izaći na slobodu.

Učesnici protesta su kod zgrade Radio televizije Srbije (RTS) pozvali građane da budu uzbunjivači i prekrili vrata RTS-a nalepnicama na kojima piše "Krajnje je vreme budite(se) uzbunjivači", uz potpis "Jedan od pet miliona".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Skup je počeo na platou kod Filozofskog fakulteta, gde je student Valentina Reković iz oragnizacije protesta, pročitala pismo Obradoviću u kojem se kaže da se u mračnim vremenima rađaju heroji, a to su obični ljudi, komšije, koji se ne mire sa nepravdom i poniženjem.

"Obradović je naš heroj, on se bori protiv državne mafije", rekla je Reković i poručila svim uzbunjivačima - "Solidarnost je naša snaga".

Bivši policajac Milan Dumanović, protiv koga je podignuta optužnica za otkrivanje službene tajne o njegovom angažovanju tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, rekao je da je optužen jer je izneo istinu i da je suđenje zatvoreno za javnost kako se ona ne bi čula.

"Moj motiv da tako postupim je zato što želim da budem policajac, a ne da živim na kolenima", rekao je Dumanović, objašnjavajući zašto je govorio o tome šta se dešavalo u Potočarima, gde je kako je dodao, nezakonito upućen.

On je podsetio da je odbačena krivična prijava koju je podneo protiv nadređenih, uključujući državnu sekretarku Dijanu Hrkalović.

Dumanović se izvinio građanima što "huligani opet imaju službene legitimacije" i podsetio na slučaj Savamala kada je "suspendovana pravna država".

Pozvao je i druge građane koji imaju saznanja o krivičnim delima da se jave i budu uzbunjivači.

"Sada je mnogo lakše, imamo uz nas ove mlade ljude iz organizacije Jedan od pet miliona. Građani ustanite i budite ponovo ponosni", poručio je Dumanović.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković izjavio je da će studenti čekati kakvu će odluku doneti Rektorat o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, da li će "izdati" Univerzitet.

Komentarišući stav etičke komisije Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu da taj rad nije plagijat, on je rekao da su još jedanput pokazali kukavičluk.

Marković je poručio direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću da profesionalno radi svoj posao, ili se povuče sa tog mesta.

On je pozvao je novinare te medijske kuće, koji se deklarišu da pripadaju pokretu Jedan od pet miliona, da budu hrabri i probude se.

"Niste sami, oni se plaše našeg zajedništva", rekao je Marković i naveo da RTS danas nije servis građana, već Srpske napredne stranke.

Neki od učesnika protesta doneli su večeras hirurške maske, kao simboličnu poruku protiv zagađenja Beograda, a podsetili su i da građani ne mogu slobodno da hodaju jer su ulice mesecima raskopane.

Večerašnji protest, koji je bio organizovan kao podrška uzbunjivačima, završen je zakazivanjem novog okupljanja za sledeću subotu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest Jedan od pet miliona: Podrška uzbunjivačima

Izvor: Beta, 26.Okt.2019

Na protestu u organizaciji Jedan od pet miliona večeras je poslata poruka solidarnosti i pročitano pismo radniku Krušika Aleksandru Obradoviću koje će mu biti predato sa potpisima okupljenih i uz obećanje da će iz kućnog pritvora izaći na slobodu.Učesnici protesta su kod zgrade Radio televizije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.