Izvor: Radio 021, 26.Okt.2019, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "Jedan od pet miliona" kao podrška uzbunjivačima

Protest u organizaciji Udruženja "Jedan od pet miliona" koji je večeras počeo u centru Beograda, po zamisli organizatora biće nastavak podrške uzbunjivačima.

Okupljenima se obratio bivši policajac Milan Dumanović, nekadašnji pripadnik Odeljenja za opservaciju i dokumentaciju koji je optužen za otkrivanje službene tajne o svom angažovanju prikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Potočarima.

Kako su istakli njegovi advokati tokom suđenja, umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da bude zaštićen kao uzbunjivač, Dumanović je optužen jer je javno progovorio da je poslat na "nelegalan zadatak". Zajedno sa kolegom optuženim za isto delo, podneo je krivičnu prijavu protiv nadređenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova za zloupotrebu službenog položaja, koja je obačena, a oni su uhapšeni.

Građanima se obratila i predstavnica studenata iz ovog udruženja Valentina Reković. Protiv nje i još nekoliko studenata direktor Radio televizije Srbije (RTS) Dragan Bujošević podneo je krivičnu prijavu jer je učestvovala u simboličnom farbanju ulaznih vrata te medijske kuće u "pink" boju.

Sa protesta je poslata podrška stručnjaku namenske industrije Aleksandru Obradoviću koji je medijima dostavio podatke o izvozu oružja, povezanom sa Brankom Stefanovićem, ocem ministra policije. Obradović je uhapšen zbog toga, ali kako je rekao, nije moguće demantovati podatke koje je izneo da je rađeno na štetu Krušika.

Nakon okupljanja na platou ispred Filozofskog fakulteta predviđena je protestna šetnja do zgrade RTS.

Autor: Beta, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.