Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2019, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od pet miliona: Objaviti imena osoba za koje Vučić tvrdi da su spalili knjigu Gorana Vesića

Udruženje Jedan od pet miliona ocenilo je danas da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su uhapšeni neki osumnjičeni za paljenje knjige Gorana Vesića, predstavlja medijski spin i zatražilo da se objave informacije uhapšenih.

"Javnost mora biti upoznata sa tačnim činjenicama osumnjičenih da su učestvovali u paljenju knjige kao i tome na osnovu čega se tvrdi ko su ti ljudi kada je jedini snimak paljenja onaj na kome se vide patike. Objavite tačna imena i prezimena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << lica koja su učestvovala u tom činu i jasne dokaze i predstavite ih javnosti", navodi se u saopštenju.

Kako su ocenili, izjave "čiji je spin jedini cilj", targetiraju pojedince i stvaraju atmosferu u društvu da neko sebi daje za pravo da druge vređa ili "udara metalnom šipkom u glavu".

Vučić je ranije danas izjavio da je policija pronašla trojicu osumnjičenih za paljenje knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, a da se za četvrtim traga.

Nakon promocije knjige Vesića u ponedeljak, kada je došlo do incidenta koji su izazvali aktivisti Srpske napredne stranke i aktivisti Saveza za Srbiju ispred galerije Progres, pojedini mediji objavili su snimak na kojem se vidi kako nekoliko osoba spaljuje Vesićevu knjigu.

Za paljenje knjige Vučić je optužio opozicione aktiviste.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Jedan od pet miliona: Vučić da otkrije imena osumnjičenih za paljenje Vesićeve knjige

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2019

Pokret "1 od 5 miliona" poručio je predsedniku države Aleksandru Vučiću da je dosta spinova i zatražio da se objave imena, prezimena i fotografije osumnjičenih za paljenje knjige Gorana Vesića...U saopštenju se navodi da javnost mora biti upoznata sa tačnim činjenicama i na osnovu čega se...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.