Javne ličnosti pozvale da se glasa za listu oko DS

Izvor: B92, 01.Mar.2018, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javne ličnosti pozvale da se glasa za listu oko DS

Koaliciju okupljenu oko DS – "Da oslobodimo Beograd", podržale su brojne javne ličnosti i javno pozvale građane da glasaju za tu koaliciju.

Glumac Goran Šušljik poručio je da glasa za DS jer zna da je to "jedina istinska demokratska opcija u Srbiji" i pozvao građane da učine isto.

Vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Tanasije Marinković rekao je da nisu sve političke stranke iste, već da postoje one iza čijih reči stoje dela, a takva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Demokratska stranka.

Reditelj Aleksandar Mandić istakao je da građani ne smeju da "nasednu na laž da je svejedno za koga glasati, te da svojim glasom ne mogu ništa da promene" i podvukao da je DS jedina partija koja može nešto da uradi u opštem haosu koji vlada.

Sociološkinja Vesna Pešić pozvala je građane da 4. marta svojim glasom promene život Beograda "oslobode" Beograd, a potom i Srbiju.

"Živimo u destrukciji, Srbija nam je propala, a ja mogu da kažem – glasam za DS zato što je najvažnije da se vratimo normalnosti, da živimo normalno", rekla je Pešićeva.

Podršku koaliciji "Da oslobodimo Beograd" uputio je i bivši sudija Ustavnog suda Zoran Ivošević, koji je naveo da, za razliku od Srpske napredne stranke, koja se politikom bavi samo zarad svojih članova, DS se politikom bavi u korist svih građana.

Glumac Branislav Lečić istakao je da je DS "semenište, kolevka demokratije".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.