Javne česme u Nišu počinju sa radom

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 21:47

Javne česme u Nišu počinju sa radom

Nakon ispiranja mreže i provere bakteriološke i fizičko-hemijske ispravnosti vode, potvrđeno je da su česme na području Gradske opštine Medijana bezbedne za korišćenje.

Na nekima će analize morati da se ponove, ali dobra vest za Nišlije je da većina počinje sa radom.

Ekipe JКP Naisus i opštine su na terenu, a vode od jutros ima na česmama na kojima je potvrđena fizička i hemijska ispravnost vode.

To su česma pored opštine Medijana, česma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iza TC „Zona 2“, Кtitor u Duvaništu, česma kod Mesne kancelarije u Brzom Brodu, na Кeju 29. decembar, na Trgu Stevana Sremca, Trgu kralja Aleksandra, na Trgu Pavla Stojkovića, Trgu Patrijarha Pavla i javna česma na Trošarini, kod Spomenika „Ćele-Кula“.

"Na česmi Кrst, u Parku Svetog Save i česmi Bure na Palilulskoj rampi, primećena je zamućenost vode veća od predviđene, pa će na njima morati da bude ponovljena analiza. Česma Bure je u međuvremenu i oštećena tako da će pre puštanja u rad morati da se popravi", kažu u GO Medijana.

Prema informacijama koje smo dobili iz JКP „Naisus“ puštanje u rad česme na centralnom gradskom trgu, česme kraljice Natalije, zavisiće od završetka rekonstrukcije Trga.

Zbog neispravnih instalacija u ovom trenutku voda neće moći da se pusti na česmi Puž i česmi kod Fontane u Čairskom parku, kao i Doninoj česmi. U toku je provera ispravnosti vode za još četiri česme na teritoriji najveće niške opštine, posle čega bi voda trebalo da potekne i sa njihovih slavina. To su Trebinjska česma – kod Doma zdravlja, česma na Trgu 14. oktobar, česma kod Stare Srbije i još jedna česma u Brzom Brodu.

Na području Gradske opštine Medijana ima ukupno 19 javnih česama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.