Opština Medijana: Počelo da radi 10 javnih česama, ostale čekaju popravku i nove analize vode

Izvor: JužneVesti.com, 19.Maj.2021, 14:22

Opština Medijana: Počelo da radi 10 javnih česama, ostale čekaju popravku i nove analize vode

Nakon što su dobili potvrdu iz JKP Naissusa o fizičkoj i hemijskoj ispravnosti vode, 10 javnih česama na području Opštine Medijana su puštene u rad, kažu iz GO Medijana. Preostale česme na području najveće niške opštine su i dalje bez vode, neke zbog, kako navode, neispravnih instalacija i oštećenja, dok česma kraljice Natalije čeka završetak rekonstrukcije Trga.

Za razliku od 2018. i 2019. godine, ove godine se sa otvaranjem javnih česmi zakasnilo, iako nije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bilo vanrednog stanja zbog korone, niti bilo kakvih mera koje bi zabranile njihov rad. Vode od jutros konačno ima na česmama na području Medijane na kojima je potvrđena fizička i hemijska analiza ispravnosti.

To su česma pored opštine Medijana, česma iza TC "Zona 2", Ktitor u Duvaništu, česma kod Mesne kancelarije u Brzom Brodu, na Keju 29. decembar, na Trgu Stevana Sremca, Trgu kralja Aleksandra, na Trgu Pavla Stojkovića, Trgu Patrijarha Pavla i javna česma na Trošarini, kod Spomenika "Ćele-Kula" - navode iz Medijane.

Međutim, za česmu "Krst" u Parku Svetog Save i česmu "Bure" na Palilulskoj rampi, biće ponovljena analiza, jer, kako navode, prvobitni rezultati su pokazali zamućenost vode koja je veća od predviđene. "Puž" i dalje bez vode; foto: JV

Česma "Bure" je u međuvremenu i oštećena tako da će pre puštanja u rad morati da se popravi. Prema informacijama koje smo dobili iz JKP "Naisus" puštanje u rad česme na centralnom gradskom trgu, česme kraljice Natalije, zavisiće od završetka rekonstrukcije Trga - dodaju iz Opštine.

Situacija je ista i kada je reč o česmi "Puž", "Doninoj česmi", kao i onoj kod fontane u Čairskom parku, te zbog neispravnih instalacija sa njih još nije potekla voda. Iz Opštine dodaju da je u toku provera ispravnosti vode za još četiri česme - Trebinjska, česma na Trgu 14. oktobar, česma kod Stare Srbije i u Brzom Brodu.

Podsetimo, većina javnih česama u Medijani podignuta je 2013. i 2014. godine u okviru projekta "17 česama za 17 vekova Milanskog edikta“.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Deo javnih česmi u gradu počeo sa radom

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Maj.2021

Počele su sa radom javne česme na teritoriji Gradske opštine Medijana. Ekipe JKP „Naisus“ i opštine su na terenu, a vode od jutros ima na česmama na kojima je potvrđena fizička i hemijska ispravnost vode...To su česma pored opštine Medijana, česma iza TC „Zona 2“, Ktitor u Duvaništu,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.