Janković ima obezbeđenje na poslu, kaže ministar

Izvor: Mondo, 05.Feb.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković ima obezbeđenje na poslu, kaže ministar

Policija je na zahtev zaštitnika građana Saše Jankovića aprila 2013. godine uspostavila obezbeđenje na mestu gde je zaposlen, koje je aktivno i danas, rekao je Tanjugu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Foto: Beta/Milan Obradović

On je naveo da MUP za sada ne raspolaže nijednom relevantnom činjenicom koja ukazuje da je Janković bezbednosno ugrožen.


"Pre nekoliko dana američka ambasada izrazila je zabrinutost za njegovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bezbednost i zatražila preduzimanje mera. Kao dobri domaćini i odgovorni ljudi, zakazali smo odmah sastanak i načelnik Uprave za obezbeđenje je obavio razgovor sa Sašom Jankovićem i obavestio ga o zahtevu američke ambasade, kao i o činjenici ko je uputio zahtev", istakao je Stefanović.

Ministar je, odgovarajući na pitanje Tanjuga o pitanju bezbednosti Zaštitnika građana, naglasio da MUP, za sada, ne raspolaže nijednom relevantnom činjenicom koja ukazuje da je on bezbednosno ugrožen.

"Ukoliko bude takvih naznaka, što će se utvrditi bezbednosnom procenom koja je u toku, kao i u svakom drugom slučaju, reagovaćemo u skladu sa zakonom", podvukao je Stefanović.

Kako piše NIN, ombudsman Saša Janković odbio je krajem prošle nedelje policijsko obezbeđenje koje mu je dodeljeno odlukom ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Janković je u izjavi za taj nedeljnik rekao da najveći rizik po njegovu ili bilo čiju bezbednost proističe iz tvrdnji da učestvuje u orkestriranoj kampanji protiv interesa Srbije što, kako kaže, između ostalih iznosi upravo ministar koji mu šalje obezbeđenje.

"Doduše, on kaže da je to samo njegovo privatno mišljenje 'kao građanina' i da je njegova sloboda izražavanja da se javno pita o mojim motivima", kaže Janković.

Ombudsman ističe i da bi Stefanović "morao znati da je on u javnosti uvek ministar i da bi privatne stavove o stvari o kojoj se vodi službeni postupak morao da zadrži za sebe".

"Kao što i ja zadržavam za sebe moje pretpostavke o tome zbog čega, samo u ovom slučaju, ne veruje nikom od ljudi kojima rukovodi u MUP-u, već samo Vojsci", rekao je Janković za NIN.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.