Stefanović: Hoću da narko dileri osećaju strah

Izvor: juGmedia, 04.Feb.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Hoću da narko dileri osećaju strah

LESKOVAC – Hoću da narko dileri osećaju strah i dok prolaze kroz Srbiju, izjavio je večeras ministar srpske policije Nebojša Stefanović, ocenjujući da su od trgovaca drogom najviše ugrožena deca u školama.

Stefanović je na tribini „Policija u zajednici i bezbednost građana“, održane u amfiteatru Visoko poslovne škole u Leskovcu, rekao da su borba protiv narkomanije i korupcije prioriteti Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

„Od narko dilera i >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << narko kartela su najviše ugrožena deca, pogotovu u školskim obejktima. Zato ćemo povećati broj policijaca koji će biti vidljivi na ulicama. Ja hoću odgovornog i poštenog policajca, neću policajca koga vi gledate kako u kafiću, kafani sedi s kriminalcima i dogovora se s njim“, kazao je Stefanović, dodavši da je u Srbiji najveći problem – heroin.

On je posebno najavaio veći broj policajca u naselju Dubočica u Leskovcu.

Upitan da li među policijacima postoji mito i korupcija, Stefanović je kazao da je siguran „da ima policajaca koji nisu najčestitiji“, najavljujući uvođenje unutrašnje kontorole.

„Pa će onaj koji posle pet godina službe ima kuću na tri sprata i milion evra na knjižici morati da dokaže odakle mu“, kazao je.

U borbi protiv kriminala i korupcije nema privilegovanih.

„Ni policijska značka , ni partijska knjižica, ni položaj u društvu, ni novac ni moć, ni prijateljstvo, ni kumustvo, nikoga neće sačuvati ako je kriv. Svi ljudi koji su se ogrešili o zakon, koji su krali naš novac i pljačkali našu budućnost, koji su bili korumpirani, pred zakonom moraju da odgovaraju“, istakao je Stefanović, koji je kazao da očekuje „jaku podršku“ građana za rad premijera Srbije i Vlade Srbije.

Na tribini je govorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je kazao da će grad na Veternici uskoro biti pokriven video nadzorom, a tribini su prisustvovali i načelnici Uprave saobraćajne polcije i Uprave policije Vladimir Rebić i Zoran Alimpić.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović:Kriminalce neće štiti ni značka ni partijska knjižica

Izvor: Press, 04.Feb.2015

Ministar policije Nebojša Stefanović poručio je večeras na tribini "Policija u zajednici i bezbednost građana", da će svako biti uhapšen ko krši zakon i da nikog neće neće sačuvati ni policijska značka ni partijska knjižica. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.