Janković: Srbija postaje zrelija u poštovanju različitosti

Izvor: B92, 17.Nov.2017, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Srbija postaje zrelija u poštovanju različitosti

Beograd -- Poverenica za zaštitu ravnopravnosti ocenila je, povodom Međunarodnog dana tolerancije, da Srbija postaje zrelija kada je reč o poštovanju različitosti.

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, poverenica Brankica Janković je ocenila da društvo u Srbiji sve više doživljava različitosti kao bogatstvo.

"Kada je reč o toleranciji, mi se nalazimo na prelazu ka zrelijem dobu. Slušajući šta hiljade mladih sa kojima smo radili misle, verujem da dolazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolje sutra", kazala je Brankica Janković.

Komentarišući slučaj u srednjoj školi u Aranđelovcu, poverenica je kazala da je vršnjačko nasilje u porastu, ali da nisu svi slučajevi poput tog.

"To je pojedinačni slučaj. Primera vršnjačkog nasilja je više nego što bismo svi mi voleli da ih ima, ali nije u redu ni da idealizujemo neka prošla vremena", kazala je Brankica Janković.

Ona je ocenila i da je posle donošenja Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, ostvaren pomak u toj oblasti kao i da su nadležni pravovremeno reagovali u "ozbiljnom" broju slučajeva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.