Janković: Širenje ovlašćenja komunalne policije može da se vrati kao bumerang

Izvor: RTS, 08.Feb.2016, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Širenje ovlašćenja komunalne policije može da se vrati kao bumerang

Mi smo uveli parapolicijsku formaciju, komunalnu policiju, i vrlo brzo joj dajemo velika ovlašćenja, a pokazalo se da nema kapaciteta da vlada ni onim koji je do sada imala, ocenio je zaštitnik građana Saša Janković.
Saša Janković gostujući na N1 dodaje da će Skupštini Srbije poslati upozorenje da širenje ovlašćenja komunalne policije može da se vrati kao bumerang.
"Tražiću da se upotrebom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fizičke sile zastane dok ne bude suštinske, a ne samo formalne spremnosti za to", rekao je Janković.
Janković je zbog ranijeg nezakonitog postupanja komunalne policije zatražio smenu načelnika te službe, a razlozi za to su primena fizičke sile bez zakonske osnove, pretnja oštećenjem opreme, to jest imovine, oduzimanje fotoaparata i mobilnih telefona, brisanje materijala i sve to u prisustvu načelnika Nikole Ristića.
Ombudsman objašnjava da je posle preporuke da se Ristić razreši dužnosti, Grad dao zbunjujuće odgovore.
"Rekli su da će preispitati moje primedbe. Ja ne dajem primedbe, već po zakonu utvrđujem propuste. Gradonačelnik se izvinio zbog ponašanja komunalnih policajaca, što je dobro, ali se dodaje i da će se načelniku komunalne policije dati prilika da otkloni sve sumnje u ispravnost postupanja", rekao je Janković.
Nema više sumnji koje treba da se otklone, nepravilnosti su utvrđene, objasnio je Janković.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Janković: Komunalna policija parapolicijska organizacija

Izvor: OkRadio.rs, 08.Feb.2016

"Mi smo uveli parapolicijsku formaciju, komunalnu policiju, i vrlo brzo joj dajemo velika ovlašćenja, a pokazalo se da nema kapaciteta da vlada ni prethodno datim ovlašćenjima", rekao je zaštitnik građana Saša Janković gostujući u Novom danu. "Ministarstvo unutrašnjih poslova je prvi ikada...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.