Janković: Ne podnosim ostavku

Izvor: RTS, 28.Sep.2012, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Ne podnosim ostavku

Zoran Janković rekao da neće podneti ostavku zbog istrage o korupciji koja se vodi protiv njega. Jankovića podržala njegova Pozitivna Slovenija i predstavnici administracije Ljubljane.

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković odbacio je mogućnost podnošenja ostavke zbog istrage o korupciji koja se vodi protiv njega.

U međuvremenu, vršilac dužnosti šefa slovenačke policije Karol Tirk izjavio je da očekuje da će protiv Jankovića biti prosleđen krivični >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izveštaj, prenosi agencija STA.

Janković je istovremeno dobio podršku od svoje partije Pozitivna Slovenija i kolega u gradskom veću.

On se sastao sa predstavnicima svoje stranke, ljubljanske opštine, kao i direktorima škola i vrtića glavnog grada, kako bi im izneo svoj stav o jučerašnjoj akciji policije.

Podrška Jankoviću od 150 učesnika ovog sastanka bila je gotovo jednoglasna, navodi STA.

Policija je juče izvršila pretres 23 objekta, uključujući kuću gradonačelnika Jankovića, kao i kancelarije Gradske skupštine, u sklopu istrage o izgradnji sportskog kompleksa "Stožice".

Slovenački mediji su javili da su u akciji policije bili privedeni Janković, njegova dva sina Jure i Damjan, saradnica Jadranka Dakić i čelnici kompanija "Gradis" i "Energoplan" Uroš Ogrin i Zlatko Sraka.

List Finance, pozivajući se na neimenovani izvor, izvestio je da se radi o jednoj od najvećih istraga o korupciji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.