Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2023, 12:02

Jakovljević: Vreme je ključ u lečenju Spinalne mišićne atrofije

Za novorođenu decu u svim porodilištima u Srbiji, od 14. septembra o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) počinje obavezan skrining na retku bolest spinalnu mišićnu atrofiju (SMA), a koordinatorka projekta na SMA i pedijatar u Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front", Tamara Šljivančanin Jakovljević istakla je da vreme ključ u lečenju ove bolesti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počeo obavezan skrining na retku bolest: Ukoliko se ne reaguje na vreme, može biti smrtonosna VIDEO

Izvor: B92, 08.Sep.2023

Za svu novorođenu decu u svim porodilištima u Srbiji, od 14.septembra o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje počinje obavezan skrining na retku bolest spinalnu mišićnu atrofija...Skrinig ima za cilj da otkrije ovu bolest u ranoj fazi, dok ona još nema simptome, a o kakoj bolesti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.