Jako policijsko obezbeđenje uoči skupa podrške protestima u BiH

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jako policijsko obezbeđenje uoči skupa podrške protestima u BiH

Beograd - Jake policijske snage raspoređene su po centru Beograda, uoči skupa podrške građanskim protestima u Bosni i Hercegovini. Okupljanje je počelo u centru Beograda kod bivšeg restorana "Ruski car".

Protest organizuju građani koji su se okupili na grupi na Fejsbuku pod nazivom “Podrška narodu Tuzle iz Srbije”.

U pisanom saopštenju dostavljenom medijima, navodi se da protesti u BiH na dramatičan način postavljaju pitanja koja se ućutkavaju godinama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
“Njihova spontanost, orijentacija na socijalne i ekonomske probleme i, istovremeno, jasna težnja da se distanciraju od nacionalnih i verskih sukoba, kao i od svih postojećih političkih partija pružaju po prvi put prostor mladim i uglavnom nezaposlenim ljudima da uzmu aktivno učešće u političkom životu,” stoji u saopštenju.

Dodaje se da je Tuzla podigla svoj glas i započela borbu za socijalna prava i prevazilaženje podela.

“Najbolja solidarnost koju možemo da pružimo jeste da se i sami organizujemo i konačno na dnevni red postavimo pitanja dvodecenijske pljačke narodnog bogatstva putem ratova i privatizacija”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jako policijsko obezbeđenje i kontramiting na skupu podrške protestima u BiH

Izvor: Blic, 10.Feb.2014

Beograd - Obračun i nadvikivanje onih koji podržavaju proteste u BiH i njihovih protivnika, obeležili su današnji skup podrške građanskim protestima u Bosni i Hercegovini. Okupljanje je počelo u centru Beograda kod bivšeg restorana "Ruski car". .."Stop represiji", "Jedna ljubav za radničku BiH",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.