Jako nevreme, u BG povređeno i dete, nestao muškarac VIDEO

Izvor: B92, 17.Sep.2017, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jako nevreme, u BG povređeno i dete, nestao muškarac VIDEO

Beograd -- Jak olujni vetar praćen kišom za samo desetak minuta zahvatio je Šabac, Novi Sad, Rumu i Sremsku Mitrovicu. Nevreme sa kišom pogodilo je i Beograd.

Tokom nevremena u Beogradu povređeno je nekoliko ljudi, ali bez težih posledica, rečeno je agenciji Beta u Hitnoj pomoći.

Lekarske ekipe intervenisale su u Borči, Novom Beogradu i Zemunu.

U Borči je povređen dečak od pet godina kome je pala grana na glavu. Prevezen je u Urgentni centar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i njegovo stanje je stabilno.

Lekari Hitne pomoći primili su i poziv zbog povrede glave koju je drugi stanovnik Borče zadobio kada ga je usled jakog vetra udario prozor.

U Ulici trešnjin cvet u Novom Beogradu jedna osoba je povređena kada joj je kapija pala na leđa, a u Zemunu je lekarska pomoć bila potrebna stanovniku na koga je pala grana.

Jak vetar prevrtao je kontejnera na naplatnoj rampi u Vrčinu, a na Novom Beogradu je čupao drveće, prenose mediji.

Oko 14 časova u Novom Sadu i Beogradu duvao je vetar od preko 100 kilometara na čas, a u Šapcu i Zrenjaninu vetar je nosio krovove sa zgrada.

Tokom oluje koja je pogodila Beograd je kod Lida na Dunavu nestao muškarac koji se nalazio u čamcu, a za njim se i dalje traga, rečeno je Tanjugu u Birou za komunikacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Nesreća se dogodila oko 14.20 časova.

Rečna policija nalazi se na terenu i aktivno traga za muškarcem.

Kako je rečeno, zasad nije lociran ni čamac. Saobraćaj se na beogradskom aerodromu, posle kratkotrajnog nevremena, normalno odvija, a jedan let je preusmeren i avion je sleteo na aerodrom u Sofiji.

"Kašnjenja od najviše 40 minuta zabeležena su tokom naleta olujnog vetra i nisu uzrokovala ozbiljnije poremećaje u odvijanju vazdušnog saobraćaja. Avion kompanije Transavia iz Amsterdama preusmeren je i sleteo je na aerodrom u Sofiji", rečeno je Tanjugu na aerodromu "Nikola Tesla".

Zbog loših vremenskih prilika neki avioni čekali su dozvolu da slete, saopšteno je ranije.

“Oblačnost koja na području Bačke, Srema, severnog Banata i zapadne Srbije uslovljava kišu, pljuskove sa grmljavinom i jak, lokalno olujni vetar, u naredna dva sata sporo će se premeštati na severoistok”, upozorava RHMZ.

Jak olujni vetar koji je zahvatio region Šapca oko 13.30 naneo je štete poljoprivrednim usevima i stambenim objektima, a četvorospratna zgrada u neposrednoj okolini autobuske stanice u centru grada je u jednom minutu ostala bez krova,.

Deo Šapca trenutno nema struju, ističe Beta.

Oni ističu da je u selima u ravničarskom delu Mačve vetar nosio cele konstrukcije krovova a u samom gradu je polomljeno više stabala.

U ovom trenutku nije poznato da li je bilo povređenih i kolika je materijalna šteta, a nevreme i dalje traje.

Jaka oluja je nešto pre 13.30 pogodila Novi Sad i druge delove Vojvodine, javlja “Blic”. U roku od samo desetak minuta nebo se potpuno smračilo i počeo je da duva izuzetno jak vetar koji nosi sve pred sobom.

Slična situacija je i u Sremskoj Mitrovici, a Vojvođani su jednoglasni u oceni da se nevreme kreće ka - Beogradu, piše "Blic".

Ništa bolje nije ni u Rumi gde su pljusak i jak vetar skoro potpuno paralizovali saobraćaj.

Jak jugozapadni vetar duvaće na području zapadne i jugozapadne Srbije, dok će jak jugoistočni vetar duvati u južnom Banatu i Podunavlju, navode iz RHMZ.

"Nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, a moguće su i izolovane kratkotrajne vremenske nepogode u vidu intenzivnijih pljuskova sa grmljavinom, sugradice, grada i olujnih udara vetra, sa najvećom verovatnoćom u severnim i zapadnim krajevima", ističu iz RHMZ.

Vremenske nepogode koje su zahvatile Srbiju utiču i na saobraćaj pa se vozačima savetuje da smanje brzinu i drže rastojanje, saopštio je AMSS.

Upozoravaju se vozači da je moguće naići na razbacano granje i lišće po putu, a posebno treba biti oprezan u večernjim satima kad je vidljivost smanjena.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije" zadržavanja na naplatnim stanicama nisu duža od 10 minuta.

Pema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevreme u Srbiji: Vetar lomio grane, povređeno nekoliko osoba

Izvor: RTS, 17.Sep.2017

Snažan vetar praćen pljuskovima pogodio je Srbiju, a na području Rume je padao grad. Nekoliko osoba je povređeno, među kojima motociklista i petogodišnje dete na koje je pala grana u beogradskom naselju Borča. Oko 14 časova u Novom Sadu i Beogradu duvao je vetar od preko 100 kilometara...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.