Jako nevreme širom Srbije: Ulice pod vodom, padao i grad VIDEO

Izvor: B92, 30.Jul.2022, 16:26

Jako nevreme širom Srbije: Ulice pod vodom, padao i grad VIDEO

U mnoge krajeve Srbije stiglo je osveženje.

Naoblačenje koje je prvo zahvatilo severne krajeve Srbije, stiglo je i na šire područje Beograda, a pojedine delove prestonice pogodilo je snažno nevreme.

Najavljeno nevreme sa kišom i gradom pogodilo je popodne Pomoravlje, Šumadiju, Banat i Srem.

Jak grad je padao je u Čačku, Kragujevcu i okolni. Grad je padao na teritoriji Velikog Gradišta i delivima Srema, oko Alibunara.

Stanovnici Mrčajevaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kažu da je grad nakon grmljavine i obilne kiše padao nekoliko minuta, dok iz Svilajnca, međi javljaju da je padao oko 10 minuta i da takvom prizoru nisu svedočili u proteklih nekoliko godina.

Prema najava iz RHMZ nevreme sa padavinama moguće je i tokom večeri.

Grad veličine kajsije padao je desetak minuta bez prestanka u Leštanima, Kaluđerici i Vinči.

Iako su vremenske nepogode kratko trajale, Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da Beograđane u nastavku dana čekaju nove.

Uveče u pojedinim delovim grada očekuju se obilni pljuskovi sa grmljavinom, gradom i jakim olujnim vetrom.

Velika količina padavina zabaležena je u Srbiji tokom današnjeg dana, a tokom večernjih sati nevreme je zahvatilo skoro sve delove Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.