Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2016, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaja odličan izvor proteina i vitamina

Svi nutricionisti se slažu: jaje je jedna od najdragocenijih namirnica i trebalo bi da redovno bude zastupljeno u ishrani. Evo zašto:

1. Sadrži visokokvalitetne proteine koji su izuzetno važni, naročito u fazi rasta. Proteine iz jaja organizam mnogo lakše apsorbuje i bolje koristi nego one sadržane u mleku i mesu.

2. Žumance je bogato takozvanim dobrim, nezasićenim masnim kiselinama. Ipak, treba napomenuti da jaja sadrže i manju količinu "štetnih", zasićenih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kiselina, zbog čega se ne preporučuju osobama koje pate od povišenog holesterola.

3. Jedno jaje od 60 g sadrži 135 mg vitamina A, što znači da je dovoljno pojesti dva jajeta da vi se zadovoljile dnevne potrebe za ovim važnim elementom koji povećava otpornost organizma i blagotvorno deluje na vid i kožu.

4. Sadrži mineralne soli (gvožđe, kalcijum, fosfor i magnezijum) neophodne za normalno funkcionisanje organizma.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jaja odličan izvor proteina i vitamina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2016

Svi nutricionisti se slažu: jaje je jedna od najdragocenijih namirnica i trebalo bi da redovno bude zastupljeno u ishrani...Evo zašto:..1. Sadrži visokokvalitetne proteine koji su izuzetno važni, naročito u fazi rasta. Proteine iz jaja organizam mnogo lakše apsorbuje i bolje koristi nego one sadržane...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.