Jahjaga ne zna da l je Božić ili Uskrs

Izvor: Vesti-online.com, 25.Dec.2012, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga ne zna da l' je Božić ili Uskrs

Kosovski zvaničnici opet su izmešali hrišćanske praznike. Ovoga puta predsednica Kosova Atifete Jahjaga u pismu upućenom biskupu katoličke Kosovske biskupije Dodu Đerđiju čestita Uskrs i to drugu godinu za redom!

Pomešala i datume i parznike: Atifete Jahjaga

 

 

"Povodom Uskršnjeg slavlja, čestitam Vama i svim katoličnim vernicima Republike Kosovo uz želje da ovo slavlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << provode u radosti i slozi sa svojim porodicama u blagodeti koje nam je Bog podario", navodi se u otvorenom pismu objavljenom i na veb stranici Atifete Jahjage i dodaje se da visoko ceni angažovanje katoličke crkve "za slogu i ljubav među ljudima svih nacionalnosti i veroispovesti, i za izgradnju jedne bolje budućnosti".

 

I na kraju, Jahjaga još jednom upućuje puno čestitka "za večno slavlje Uskrsa!"

 

 

Inače, ovo nije prvi put da se katoličkim vernicima na Kosovu pogrešno čestita praznik. Naime, prošle godine kosovski premijer Hašim Tači napravio je apsolutno istu grešku i umesto Božića čestitao Uskrs. I njegova čestitka bila je objavljena na sajtu vlade u Prištini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Jahjaga biskupu čestitala Uskrs

Izvor: B92, 25.Dec.2012

Priština -- Kosovski zvaničnici opet su izmešali hrišćanske praznike, pa su umesto Božića, rimokatoličkim vernicima čestitali Uskrs...Ovoga puta predsednica Kosova Atifete Jahjaga, u pismu upućenom biskupu katoličke Kosovske biskupije Dodu Đerđiju čestitala je Uskrs, pišu večeras frankfurtske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.