Jagodina: Litije i moleban u znak podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2020, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina: Litije i moleban u znak podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori

U Jagodini su večeras održani moleban i litija ulicama grada, u znak podrške vernicima Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. U litiji je učestovalo oko 3.000 ljudi, a ispred sebe su nosili pano na kamo je pisalo "Ne damo svetinje".

Moleban su služili u Sabornoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla sveštenici arhijerejskog namesništva Beličkog, litije su išle centralnim ulicama Kneginje Milice, Kralja Petra I i Braće Dirak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a vernici su, uz crkvene rekvizite, nosili i državne zastave.

Litije podrške i moleban su održani u organizaciji SPC - Pravoslavne eparhije šumadijske i Crkvene opštine Jagodine.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: „Dokrajčivanje ostataka jedinstva južnih Slovena“: Kako se u Crnoj Gori intenzivira crkveni raskol

Izvor: Vostok.rs, 14.Jan.2020, 13:56

Ruska pravoslavna crkva osudila je zakon usvojen u Crnoj Gori, prema kojem će kanonskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) biti oduzeta imovina. Prema saopštenju patrijarha Moskovskog i čitave Rusije Kirila i članova Sinoda Ruske pravoslavne crkve koje je objavljeno na sajtu Ruske pravoslavne crkve,...

Nastavak na Vostok.rs...

Mirna litija nezadovoljnih vernika (FOTO/VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 14.Jan.2020

Na miran način vernici iskazali su nezadovoljstvo donošenjem diskriminatorskog Zakona o slobodi veroispovesti Nekilko hiljada građana Budve nakon molebana u crkvi Svete Trojice u Starim gradu u Budvi, krenulo je u litiju bulevarom do Crkve Svete Petke. Na miran način iskazali...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.