Jačati politički dijalog i ekonomsku saradnju sa Kamerunom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2022, 11:31

Jačati politički dijalog i ekonomsku saradnju sa Kamerunom

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković zvaničnu posetu Kamerunu započeo je susretom sa ministrom inostranih poslova Lženom Mbelom Mbelom.

Ministar Selaković je podsetio da dve zemlje povezuje višedecenijsko tradicionalno prijateljstvo, međusobno razumevanje i podrška, kao i važni zajednički ciljevi i vrednosti koncipirani u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja. U tom smislu, Selaković je poručio da je potrebno raditi na jačanju političkog dijaloga, unapređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ekonomske saradnje, ali i saradnje u ostalim oblastima od zajedničkog interesa.

Šef srpske diplomatije rekao je da je današnji susret sa ministrom Mbelom Mbelom treći u poslednjih pet meseci, s obzirom na to da su razgovarali na marginama Generalne skupštine UN i komemorativnom skupu PNZ u Beogradu, što je, prema njegovim rečima, potvrda unapređivanja bilateralnih odnosa dve prijateljske zemlje.

S posebnim zadovoljstvom je istakao i da je ovo prva poseta nekog ministra spoljnih poslova Srbije Kamerunu posle 40 godina, izrazivši uverenje da će ona doprineti efikasnijoj saradnji.

Selaković je posebno zahvalio na principijelnoj podršci Kameruna teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, poštovanju međunarodnog prava i međusobnoj podršci u međunarodnim organizacijama. Takođe, istakao je čvrstu i nedvosmislenu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Kameruna.

Kamerunski šef diplomatije zahvalio je ministru Selakoviću na prvoj poseti srpskog ministra nakon 40 godina i intenzivnim susretima poslednjih pet meseci, istakavši da naše dve zemlje vezuje višedecenijsko prijateljstvo zasnovano na deljenju istih vrednosti i izazova.

Ministar Mbela Mbela izrazio je želju za produbljivanjem odnosa sa Srbijom, naglasivši da ekonomska saradnja zaostaje za odličnom političkom i da je potrebno intenzivirati je, pre svega u oblasti agroindustrije, digitalne ekonomije, telekomunikacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Jačati politički dijalog i ekonomsku saradnju sa Kamerunom

Izvor: Beta Video, 14.Feb.2022

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Nikola Selaković, koji je posetu Kamerunu započeo danas sastankom sa sa ministrom inostranih poslova Leženom Mbelom Mbelom (Lejeune), izjavio je da treba jačatipolitički dijalog i ekonomsku saradnju sa Kamerunom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.(pokrivalice)...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Selaković s premijerom Kameruna: Povezuju nas tradicionalno prijateljstvo i dobri politički odnosi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2022

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se u Jaundeu sa premijerom Kameruna Džozefom Dionom Nguteom kome je zahvalio na principijelnom stavu po pitanju Kosova i Metohije...Selaković je podsetio da dve zemlje povezuju tradicionalno prijateljstvo i dobri politički odnosi koji datiraju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.