Jablanički okrug: Za tri dana 49 novozaraženih, 41 u Leskovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2020, 12:42

Jablanički okrug: Za tri dana 49 novozaraženih, 41 u Leskovcu

Na teritoriji Jablaničkog okruga, u poslednja tri dana na virus korona testirano je 169 osoba, od kojih je 49 pozitivno, najviše novozaraženih je u Leskovcu - 41, saopštio je Zavod za javno zdravlje Leskovac, dok su među obolelima i dva deteta mlađa od pet godina.

U Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički okrug i Pčinjski okrug, trenutno se od virusa korona leči 87 osoba.

Najveći broj zaraženih je i dalje među zaposlenima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - ukupno 32 novoobolela, ali se beleži i rast zaraženih među penzionerima - 14 u prethodna 3 dana.

Osim u Leskovcu, porast obolelih beleži se i u Medveđi, gde je u prethodna 3 dana registrovano još pet pozitivnih na virus korona, a dvoje novoobolelih je u Lebanu i jedan u Vlasotincu.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu registrovano je ukupno 996 osoba pozitivnih na virus korona, a najviše registrovanih slučajeva je u Leskovcu - 776.

U Vlasotincu je od početka epidemije zaraženo 117 osoba, u Lebanu 55, Bojniku 28 i Medveđi 20.

Pirotski okrug: Povećanje novozaraženih,za dva dana 21 slučaj

Tokom vikenda je sa teritorije Pirotskog okruga testirano 66 uzoraka, od toga je 21 pozitivan, a najveći broj novih slučajeva je registrovan u Beloj Palanci - 15, saopštili su iz Zavoda za javno zdravlje u Pirotu.

To znači da je u Pirotskom okrugu došlo do povećanja broja novozaraženih, s obzirom da je nekoliko dana došlo do stagnacije, a onda je u subotu zabeleženo 12 pozitivnih i u nedelju devet i to od 13 testiranih uzoraka.

Osim u Beloj Palanci, novi slučajevi pozitivni na virus koronu zabeleženi su u Pirotu - sedam, dok su u Babušnici zabeležena dva slučaja, a jedina opština bez novozaraženih je Dimitrovgrad.

Iz Zavoda su apelovali na građane da poštuju mere i preporuke navodeći da su svi oboleli u junu do danas sa najrazličitijih mesta i zarazili su se prilikom izlaganja riziku, ali ne znaju gde.

Kako ističu to potvrđuje visok intenzitet virusa.

Do sada je, od početka epidemije, na području Pirotskog okruga ukupno potvrđeno 209 osoba pozitivnih na virus korona, najviše u Pirotu - 146, Babušnici 28, Beloj Palanci 33 i Dimitrovgradu dva.

Kako procenjuju epidemiolozi, pretpostavlja se da je broj obolelih koji nije laboratorijski potvrđen tri puta veći.
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Još jednaest osoba zaraženo u Jablaničkom okrugu

Izvor: JUGpress.com, 07.Jul.2020, 08:45

LESKOVAC..U poslednja 24 sata stiglo je 118 rezultata testiranih na korona virus na teritoriji Jablaničkog okruga, 11 njih je pozitivno, navode u Zavodu za javno zdravlje u Leskovcu...Medju pristiglim rezultatima 94 su sa teritorije grada Leskovca, devet osoba je pozitivno..Po jedna pozitivna osoba...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.