JURIŠ NA RAKU! TIGROVI oslobodili tri sela nakon ŽESTOKE BORBE koja je trajala 48 sati! (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2017, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JURIŠ NA RAKU! TIGROVI oslobodili tri sela nakon ŽESTOKE BORBE koja je trajala 48 sati! (MAPA)

Pobijeno najmanje 20 džihadista Islamske države

Sirijska Arapska vojska (SAA) probila je odbranu Islamske države u istočnom Alepu i oslobodila tri sela južno od aviobaze Džirah.

East #Aleppo countryside:

Syrian Army captured #Jirah (Kashish) Airbase from ISIS. pic.twitter.com/BDZNYq7xqo

— Military Advisor (@miladvisor) 12. мај 2017.

Na čelu sa Tigrovima, sirijske jurišne jedinice su prodrle u ravnicu Maskanah i preuzele >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kontrolu nad selima Džarah Sagir, Mahdoumah i Bailonah posle izuzetno žestoke borbe sa teroristima IS u poslednjih 48 sati. Dobrovoljci iz Al-Bakir plemena takođe su učestvovali u napadu.

Najmanje 20 džihadista je pobijeno. Dalji napredak je u toku. Očekuje se da će Tigrovi napasti duž jezera Asad i jezera Džabul, kako bi se što više približili Raki - srcu IS.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.