JOŠ JEDNA ŽRTVA DANAS PRED SUDOM: Nastavlja se suđenje Miki Aleksiću! Evo kroz koje grozote je prošla

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 15:57

JOŠ JEDNA ŽRTVA DANAS PRED SUDOM: Nastavlja se suđenje Miki Aleksiću! Evo kroz koje grozote je prošla

Podrška ispred Palate pravde.

U Višem sudu u Beogradu za danas je zakazano suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, reditelju i vlasniku škole glume "Stvar srca" koji se tereti da je godinama silovao i seksualno zlostavljao polaznice svog studija.

Aleksiću se na teret, podsetimo, stavlja da više puta silovao četiri svoje učenice koje su u tom trenutku bile maloletne. Takođe, prema optužnici, Aleksić se tereti i da je nad tri devojke izvršio nedozvoljene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << polne radnje zloupotrebom službenog položaja - svoje pozicije nastavnika glume. Prva koja je skupila hrabrosti i prijavila silovanje i zlostavljanje policiji bila je glumica Milena Radulović u januaru 2021. a potom su to uradile još šest oštećenih devojaka.

Na današnjem suđenju jedna od oštećenih trebalo bi da ispriča kroz koje grozote je prošla i šta joj je nažalost, okrivljeni Aleksić radio dok je bila u njegovom studiju glume.

Ispred Palate pravde kao i do sada nalaze se građani s transparentima na kojima su ispisane poruke podrške poznatoj glumici, ali i ostalim žrtvama.

Podsetimo, na ročištu koje je bilo u oktobru prošle godine glumica Milena Radulović je detaljno opisala šta je sve godinama preživljavala od strane Aleksića.

- Silovana sam i zlostavljana u školi glume. On je to činio mnogim devojkama, ne samo ovim čija su imena u optužnici. Postoji razlog zašto ne žele da svedoče, ne žele da proživljavaju ovu vrstu poniženja, iznova i iznova - izjavila je u oktobru Milena Radulović pred Višim sudom u Beogradu. Ona je, tokom odgovaranja na pitanja, objasnila i da je ona dve godine pre nego što je prijavila silovanje policiji razgovarala sa advokatima, očevima devojčica koje su pohađale istu školu, o mogućnostima da se sve prijavi nadležnim državnim organima, ali i zbog čega u tom trenutku to nije učinila.

Izvor:Srbija Danas/Alo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.