JOŠ JEDNA PROVOKACIJA: Američki razarač uplovio u Južno kinesko more

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2019, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ JEDNA PROVOKACIJA: Američki razarač uplovio u Južno kinesko more

Američki raketni razarač uplovio je u teritorijalne vode Paracelskih ostrva bez dozvole kineskih vlasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Kine.

Nakon što je američki razarač uplovio u teritorijalne vode Paracelskih ostrva, Vazduhoplovne snage Južne komande Narodnooslobodilačke armije Kine uputile su se ka njemu, a zatim su upozorile razarač da napusti tu teritoriju.

- Želimo još jednom da ponovimo da Kina ima neosporna suverena prava na ostrva u Južnom kineskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << moru i u najbližim vodenim područjima, te da nikakav strani ratni brod neće moći da promeni tu situaciju bilo kakvim provokacijama - navodi se u saopštenju portparola komande Južnog okruga Li Huamina.

Paracelska ostrva se nalaze 230 kilometara južno od Kine. Od 1974. godine vlast nad tim arhipelagom ima Kina, ali na tu teritoriju pravo takođe polažu i Vijetnam i Tajvan.

BONUS VIDEO: ERUPCIJE,RATOVI, BOLESTI,TOPLJENJE... Naučnici predviđaju OVO kao najveću pretnju po čovečanstvo!(VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.