JOŠ JEDNA NOVINA U GRADSKOM PREVOZU! Šapić najavio - Pored Belih imaćemo i kontrolore, ovo je njihova uloga

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 14:38

JOŠ JEDNA NOVINA U GRADSKOM PREVOZU! Šapić najavio - Pored "Belih" imaćemo i kontrolore, ovo je njihova uloga

Nova aplikacija "Beograd plus" pomoću koje će biti moguće praćenje vozila GSP-a, omogućiće građanima i da prijave nepravilnosti u vozilima, i da ih fotografišu.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da će do kraja nedelje biti primljeno 150 kontrolora GSP-a, koji će kontrolisati da li građani u javnom prevozu poseduju karte, ali će kontrolisati i vozila i da li prevoznici poštuju propisana pravila.

- Oni neće samo raditi kontrolu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << karata, već i kontrolu vozila. Imao sam sastanak sa svim privatnim preduzetnicima da ih informišem o novim pravilima, koji se nadam da će ukalkulisati u svoj sistem funkcionisanja, jer ako to ne budu radili, biće kažnjavani - rekao je Šapić na konferenciji za novinare u Skupštini grada i istakao da će kontrolorima plate biti veće za oko 30 odsto od onih u Kentkartu i da će biti velika podrška u kontroli karata komunalnim milicijacima - "Belim".

Dodao je da su u pitanju ljudi koji su ostali bez posla, ne krivicom Grada, već krivicom Kentkarta.

Kada je u pitanju broj vozila GSP-a u kojima ne rade klime Šapić je istakao da ona svakako postoje, ali da ne zna napamet o kojem broju je reč.

Kako je objasnio, nova aplikacija "Beograd plus" pomoću koje će biti moguće praćenje vozila GSP-a, omogućiće građanima i da prijave nepravilnosti u vozilima, i da ih fotografišu, a kasnije će biti utvrđeno kako je do nepravilnosti došlo.

- Mi smo promenili kaznenu tarifu po vozilu, za nepoštovanje pravila koja do sada nije mogla da bude veća od 200.000 mesečno po vozilu. Sada je neograničena - naveo je Šapić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.