JOŠ JEDNA EKSPLOZIJA U IRANU! Prasak u blizini NUKLEARNOG POSTROJENJA, treća po redu SUMNJIVA DETONACIJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2020, 14:24

JOŠ JEDNA EKSPLOZIJA U IRANU! Prasak u blizini NUKLEARNOG POSTROJENJA, treća po redu SUMNJIVA DETONACIJA

Treća misteriozna eksplozija u blizini iranskih nuklearnih i raketnih postrojenja.

U nuklearnoj elektrani Natanc u Iranu došlo je do "incidenta" tokom kojeg je oštećena zgrada u izgradnji, ali to nije uticalo na redovno funkcionisanje nuklearke niti izazvalo ikakvo oslobađanje radijacije.

Oštećena zgrada, opisana kao "industrijska šupa" je iznad zemlje i nije deo nuklearnih postrojenja, izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << portparol Organizacije za atomsku energiju Beruz Kamalvandi i dodao da nema razloga za zabrinutost.

Prošle godine iranske vlasti nisu dozvolile ulazak inspektorima IAEA u postrojenje nakon što su neka ispitivanja ukazala na tragove eksplozivnih nitrata.

Podsećamo, ovo je već treća misteriozna eksplozija u blizini iranskih nuklearnih i raketnih postrojenja.

Photos from

Explosion happened this morning in natanz نطنز Iran , near uranium enreachment facility.#Iran#explosion #nuclear pic.twitter.com/P7QYzx3K3P

— CopyRight ⁦⁩©️🇮🇱 (@CopyRightIsrael) July 2, 2020

Prethodna detonacija je zatresla područje u blizini Hodžira, oko 20 km istočno od centra Teherana. Veruje se da se u toj oblasti nalazi podzemna mreža tunela i fabrika za proizvodnju raketa.

Iransko ministarstvo odbrane saopštilo je da je eksplozija u istočnom Teheranu nastala zbog paljenja skladišta prirodnog gasa, mada mnogi analitičari sumnjaju da je u pitanju izraelski vazdušni napad.

Nakon te eksplozije više žrtava je bilo i u detonaciji medicinskog centra Sina, gde je poginulo 18 osoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.