Iran: Incident u nuklearki

Izvor: B92, 02.Jul.2020, 10:52

Iran: Incident u nuklearki

Teheran -- U nuklearnoj elektrani Natanc u Iranu došlo je do "incidenta" tokom kojeg je oštećena zgrada u izgradnji.

Međutim, to nije uticalo na redovno funkcionisanje nuklearke niti izazvalo ikakvo oslobađanje radijacije.

Oštećena zgrada, opisana kao "industrijska šupa" je iznad zemlje i nije deo nuklearnih postrojenja, izjavio je portparol Organizacije za atomsku energiju Beruz Kamalvandi i dodao da nema razloga za zabrinutost, prenosi AP.

Prošle godine iranske vlasti nisu dozvolile ulazak inspektorima IAEA u postrojenje nakon što su neka ispitivanja ukazala na tragove eksplozivnih nitrata.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran: Oštećena zgrada u blizini nuklearnog postrojenja, nema razloga za brigu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jul.2020

U Iranu je u blizini podzemnog postrojenja za obogaćivanje uranijuma u gradu Natancu u incidentu oštećena zgrada, ali nije bilo štete na njenom postrojenju za centrifugu, izjavio je danas portparol Organizacije za atomsku energiju Behruz Kamalvandi...On je rekao da je zgrada, koju je nazvao "industrijskom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.