JOŠ JEDAN DOKAZ NEISTINE KOJU PLASIRA L.A. TAJMS Mnogo pre filma Dara iz Jasenovca izraelski stručnjak je svetu otkrio pravu istinu o NDH

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2021, 20:50

JOŠ JEDAN DOKAZ NEISTINE KOJU PLASIRA "L.A. TAJMS" Mnogo pre filma "Dara iz Jasenovca" izraelski stručnjak je svetu otkrio pravu istinu o NDH

"Dara iz Jasenovca" je film iz 2020. godine koji je ponovo u fokus stavio temu stradanja Srba u vreme Holokausta

Četvrtog februara ove godine u "Los Anđeles Tajmsu" iznete su lažne tvrdnje o filmu "Dara iz Jasenovca". Naslov članka američkih novina nosio je sledeći naslov: "Prikaz: Drama o holokaustu 'Dara iz Jasenovca' nažalost ima za cilj poravnanje računa".

- Istorijska stvarnost je tanka - piše u tekstu članka, ukazujući da je film navodno prikazao lažnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << verziju istorije i da stvari i scene iz filma navodno nemaju istorijsku utemeljenost.

"Jasenovac je bio još jedan pakao na zemlji za Jevreje", pisalo je u članku "L.A. Tajms.

"Direktor filma ukazuje da je uništavanje Srba bilo glavni fokus", pisalo je u članku "L.A. Tajms".

Međutim, mnogo pre snimanja filma, o Jasenovcu i genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH tokom Drugog svetskog rata je govorio i poznati izraelski vodeći istraživač Holokausta, Gideon Grajf.

Tokom jednog od ranijih gostovanja na izraelskoj TV "I 24" Gideon Grajf, je upravo govorio o ustaškim koncentracionim logorima širom NDH. Najviše o Jasenovcu, ali i o dečijim logorima, jedinim u svetu.

- Kako je moguće da je takva masovna sistematska industrijalizovana brutalnost bila toliko dugo zataškavana? - pitao je novinar Grajfa.

- Većina žrtava nisu bili Jevreji. Ne govorimo o klasičnom logoru. Bio je to logor za istrebljenje tokom holokausta, ali drugačiji vid istrebljenja - naglasio je Grajf.

- Stotine hiljada Srba, Jevreja, Roma i drugih nevinih žrtava su brutalno, zaista brutalno ubijene. Gotovo milion nevinih ljudi tu je brutalno ubijeno između 1941. i 1945. godine - rekao je Grajf.

- Postojao je i dečiji logor? - pitao je novinar.

- To nije jedan logor, to je lanac logora. Najozloglašeniji je bio Jasenovac, ali bilo je i mnogo drugih - rekao je Grajf tada tokom gostovanja u emisiji.

Iako se sada sa svih strana upire prstom u film "Dara iz Jasenovca" činjenice o zločinima u ustaškom logoru se nikada nisu mogle sakriti iako su svi to želeli, pa tako sada i L.A Tajms.

Mnogi su odavno svetu predstavili istinu o stradanju Srba u Jasenovcu, pa tako i izraelski naučnik, a ono što američki medij sada pokušava jeste obmana, ali naravno to im neće uspeti.

Narod je i pre filma znao kakva zverstva su Srbe zadesila u jasenovačkom logoru, a "Dara iz Jasenovca" će tragičnu priču o tome samo nastaviti da širi celome svetu, jer zlodela se pamte, Srbi ih nikada neće zaboraviti.

Zaključuje se posle prašine koja se podigla oko filma da u maniru starih fašističkih pamfleta "Los Anđeles Tajms" pokušava da relativizuje istorijske činjenice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.