JOŠ DVOJE POVREĐENE DECE SUTRA STIŽE U SRBIJU: Dva helikoptera Republike Srbije kreću ka Sofiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2022, 23:08

JOŠ DVOJE POVREĐENE DECE SUTRA STIŽE U SRBIJU: Dva helikoptera Republike Srbije kreću ka Sofiji

Dvanaest osoba, uglavnom dece, povređeno je u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj na auto-putu Trakija

Dvoje dece iz Srbije koja su povređena 14. avgusta u udesu na auto-putu Trakija u Bugarskoj i koja se trenutno nalaze u Univerzitetskoj bolnici "Pirogov" u Sofiji biće prevezena sutra u Srbiju, saopštili su iz te bolnice.

Kako navode, u tu svrhu biće korišćena dva helikoptera Republike Srbije u kojima će se nalaziti i dve ekipe za reanimaciju, preneli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su beogradski mediji. Prema planu, helikopteri će sutra u 10.45 sleteti na aerodrom u Sofiji.

Polazak za Srbiju je predviđen oko 11.45 sati s obzirom na vreme koje je potrebno za sanitetski prevoz od bolnice do aerodoroma. Hitna pomoć će, dodaju, biti u pratnji specijalnih ekipa policije. Još nije poznato gde će deca u Srbiji biti smeštena nakon sletanja.

Juronjuz piše da je konferencija za novinare u Bugarskoj, na kojoj će govoriti ministar zdravlja Asen Medžidije, zakazana je odmah po poletanju helikoptera.

, kada se prevrnuo autobus iz Srbije koji je prevozio članove folklornog ansambla Ju Lira iz Batajnice. Članovi ansambla iz Srbije su nastupali u bugarskom letovalištu Nesebar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.