JEZIVO! NE POŠTUJU NI MRTVE! Nepoznati vandal uništavao spomenike i kopao oči sa slika pokojnika!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2018, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVO! NE POŠTUJU NI MRTVE! Nepoznati vandal uništavao spomenike i kopao oči sa slika pokojnika!

Policija traga za nepoznatim vandalom koji je u periodu od 22. do 24. oktobra na seoskom groblju u selu Maćija kod Ražnja oborio i oštetio 65 nadgrobnih spomenika

Prema prvim informacijama, 21 nadgrobna ploča je oborena, ali nije polomljena, dok je 18 nadgrobnih ploča oboreno i polomljeno. Ukupno je još 26 nadgrobnih ploča oštećeno tako što su na slikama pokojnika iskopane oči.

Razrušeno groblje primetili su meštani u sredu, 24. oktobra, nakon čega je obaveštena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << policija, koja je obavila uviđaj.

- Na seoskom groblju u ovom malom selu nadgrobne ploče na 18 spomenika su porušene i polomljene, dok je 21 spomenik samo oboren, ali su ploče ostale cele. Od 39 oborenih spomenika, 31 je novijeg datuma dok je osam starijih grobova. Još 26 nadgrobnih spomenika, koji stoje i nisu oboreni, oštećeno je tako što je izopačeni vandal nekim oštrim predmetom iskopao oči na slikama pokojnika - kaže izvor.

Srba Stojadinović, jedan od meštana, kaže da šteta učinjena na groblju premašuje 10.000 evra.

- Na dvadesetak spomenika su polomljene ploče koje nisu ispod 200 evra, a među oštećenima ima i spome ploča koje koštaju 500 evra. Svaka slika nije ispod 20 evra, a negde su na istom spomeniku oštećene i po dve-tri slike. Šteta je najmanje 10.000 evra. Mi u selu i okolini sigurno nemamo nekog ko bi mogao da učini takvu stvar. Ko je video u kakvom je stanju groblje jasno mu je da bi čovek u punoj snazi i dobroj kondiciji morao ceo dan da ruši i skrnavi groblje. Novije spomenike, koje nije mogao da obori, on je oštećivao. Molim Boga da ga policija nađe, ali ne bih voleo da ga sretnem - kaže Stojadinović.

Meštani kažu da tako nešto normalan čovek ne bi mogao da uradi i nadaju se da će počinilac biti pronađen.

- Pola groblja je porušeno. Gde nisu oboreni spomenici, tu su oči na slikama iskopane. Ne valja, sinko, tako nikad nije bilo. Ja sam stara žena, ali ovako nešto nisam doživela - kaže Stanica Stojadinović, meštanka sela Maćija.

Prema priči meštana, spomenici su porušeni u periodu od 22. do 24. oktobra.

- U ponedeljak smo na putu između Maćije i Braljine videli mladića od oko 20 godina koji se čudno ponašao. Na ramenu je imao torbu, a u džepu jakne kao da je skrivao nešto. Bio nam je sumnjiv. U sredu, kada su meštani došli na groblje, zatekli su užasan prizor - oborene i polomljene spomenike, dok su na slikama kopane oči. Jedan stariji čovek, koji je to prvi primetio, išao je od kuće do kuće i obaveštavao ljude da je na našem groblju haos. Sumnjamo na tog mladića koga smo videli - rekla je Svetlana Obradović iz Maćije.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POLICIJA TRAGA ZA SUROVIM VANDALOM Divljao po groblju, slomio 65 spomenika i nadgrobnih ploča, a na slikama pokojnicima KOPAO OČI

Izvor: Blic, 27.Okt.2018

Policija traga za nepoznatim vandalom koji je u periodu od 22.do 24.oktobra na seoskom groblju u selu Maćija kod Ražnja oborio i oštetio 65 nadgrobnih spomenika, saznaje „Blic“.

Nastavak na Blic...

HAOS kod Kruševca: Vandal lomio i obarao nadgrobne spomenike, pa sa fotografija pokojnika kopao oči (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2018

Policija traga za nepoznatim vandalom koji je u periodu od 22. do 24. oktobra na seoskom groblju u selu Maćija kod Ražnja oborio i oštetio 65 nadgrobnih spomenika..Prema prvim informacijama, 21 nadgrobna ploča je oborena, ali nije polomljena, dok je 18 spomenika oboreno i polomljeno. Ukupno 26...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.